Amir Khan lanceert Big B’s biografie

Hoewel Bollywood legende Amitabh Bachchan aanvankelijk niet geïnteresseerd was in een biografisch boek, heeft hij uiteindelijk wel zijn goedkeuring gegeven. Het boek getiteld ‘Bachchanalia’ is tot stand gekomen door de schrijver Bhawana Somaaya the Osians Centre for Archiving, Research and Development (CARD). Bollywoodster Amir Khan had de eer om het boek te lanceren. ‘Bachchanalia’ is niet alleen een biografie maar ook een eerbetoon aan Amitabh Bachchan.

Het boek verhaalt op een bijzondere manier over de acteer carrière van Bachchan en is geïllustreerd met nostalgische film posters en advertentie materiaal. Big B was erg dankbaar voor en onder de indruk van het eindresultaat. Bachchan, het icoon van Bollywood, weet met zijn charisma en acteertalent de harten van miljoenen mensen binen en buiten India te beroeren. Sinds de start van zijn carrière in de jaren ’70 tot nu heeft hij zijn charme behouden en lukt het hem nog steeds om hits te scoren. Hoewel de meeste Bollywood acteurs van leeftijd al met pensioen zijn en nauwelijks een actief leven leiden, gaat Amitabh in volle vaart door met zijn legendarische filmcarrière en daarnaast ook vele nevenactiviteiten.

Amitabh zette zijn eerste stap in bollywood nadat de toenmalige premier, en moeder van zijn beste vriend Rajeev, mevrouw Indira Gandhi hem had aanbevolen bij filmmakers. De eerste film waarmee hij doorbrak, was Zanjeer waarin ook zijn toen toekomstige vrouw Jaya Bhaduri speelde.

12 REACTIES

  1. Zijn eerste film was echt geen Zanjeer, dat was Saath Hindustani van 1969.Zanjeer was zijn 20ste film!

  2. ze zeggen ook niet dat dat niet zijn eerste film is maar ze zeggen dat zanjeer de eerste film is waar hij DOORBRAK 😉
    xx.

  3. Goed lezen er staat niet dat Zanjeer zijn eerste film was maar dat het zijn eerste film was waarmee hij DOORBRAK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.