Première film ‘Bollywood Hero’ in Rotterdam

De Nederlandse speelfilm Bollywood Hero gaat maandag 26 januari in première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat liet distributeur A-Film donderdag weten. Egbert-Jan Weeber speelt samen met de Indiase Ishwari Bhattacharya (foto) de hoofdrol in de film van Diederik van Rooijen.

Bollywood Hero, een productie van IDTV Film, vertelt het verhaal van Nick, een jonge Nederlandse acteur (Egbert-Jan Weeber). Door de lens van de 8mm camera van zijn vader kijkt Nick naar Bombay, de stad waar hij verblijft voor een kleine rol in een Bollywood-film. Tijdens het draaien ontstaat er een hechte vriendschap met zijn tegenspeelster, de Bollywood-ster Sita Singh. Nick helpt haar haar eigen keuzes te maken en niet in een gedwongen huwelijk te stappen met de man die haar familie voor haar heeft uitgezocht. Als Nick ooggetuige is van een fataal verkeersongeluk besluit hij om niet langer passief ooggetuige te zijn van de ellende om zich heen. Dit blijft niet zonder grote gevolgen voor hemzelf.

Het idee voor Bollywood Hero is deels gebaseerd op de ervaringen van hoofdrolspeler Egbert-Jan Weeber, die enkele jaren geleden in India verbleef. De opnames vonden grotendeels in Mumbai (Bombay) plaats. “Het was een bijzondere ervaring in de hectiek van een stad als Mumbai een film te maken. Dat was niet gelukt zonder hulp van de lokale bevolking”, aldus Egbert-Jan. Behalve Egbert-Jan Weeber bestaat de gehele cast uit Indiase acteurs. Acht key-crewleden waren Nederlands. De film is verder gemaakt met 70 Indiase crewleden.

Regisseur Diederik van Rooijen is bekend van onder meer de korte films Babyphoned, Dummy, Het Boze Oog en (afleveringen van) de televisieseries Deadline, Parels & Zwijnen, Keyzer en De Boer, Meiden van de Wit. Bollywood Hero is zijn tweede speelfilm. Eerder regisseerde hij de jeugdfilm Zulaika (2003) die diverse prijzen won op festivals in het buitenland.

A-Film Distribution brengt Bollywoof Hero op 19 maart 2009 uit in de Nederlandse bioscopen.

5 REACTIES

  1. Ik heb een vraagje waarom kan ik nergens iets vinden over de premiere van Rab Ne Bana Di Jodi ? Ik hoor ook niemand er over praten en op tv zie ik er ook niks van ? En zover ik weet is de film 12 dec. 2008 in premiere gegaan en draait hij ook al in de nederlandse bioscoopen !

    Ik zou echt heel graag antw. willen hebben.

  2. =)
    ik denk dat de film nog niet in de bioscopen draait en ze zijn pas bezig met de film denk ik maar je kan wel op youtube de trailers zien vertel weet ik het niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.