Amerikaanse regisseur naar Bollywood

Amerikaanse regisseur naar BollywoodDe Amerikaanse schrijver/regisseur Paul Schrader, vooral bekend als de schrijver van Taxi Driver en Raging Bull, verhuist naar Mumbai, omdat hij Amerikaanse filmmarkt te “dor” geworden vindt. In India ziet hij wel mogelijkheden voor creatieve vrijheid. Zijn eerste project aldaar is het schrijven en regisseren van de actiefilm Extreme City, meldt FilmTotaal. De film wordt geproduceerd door de belangrijke Indiase regisseur Anubhav Sinha.

Op dit moment zijn Schrader en Sinha in onderhandelingen met Bollywoodsterren en -studio’s. De dialogen zullen deels in het Engels, deels in het Hindi zijn. Ook muzikale stukken worden verwacht. Schrader voorspelt dat de samenwerking tussen de twee filmculturen steeds nauwer wordt. “Old Bollywood will never go away, but it’s changing. Movies can be shorter than two hours. There doesn’t need to be singing and dancing.”

2 REACTIES

  1. ik wil helemaal niet dat hollywood en bollywood samenwerken. hollywood wil gwn de hele filmindustrie in eigen handen nemen. zo blijft er niets van de indiase cultuur over….
    kut hollywoood!!

  2. @ Kareena,

    Er worden nog altijd ouderwetse bollywoodfilms gemaakt hoor, je ziet nog altijd ontzettend veel gezang en gedans terug in films…!

    Okee het gaat veranderen, maar dat betekent niet dat alle films ook gaan veranderen. Miljoenen mensen willen ook nog altijd zang en dans terug zien! Niet overdrijven dat Bollywood ook echt 100% gaat veranderen? Dat is wel erg vergezocht van je.

    KuswssssjjjJ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.