Legendarische filmmaker B.R. Chopra overleden

Een van Bollywoods meest gerespecteerde filmmakers , B.R. Chopra, is gisteren op 94 jarige leeftijd in zijn woning overleden. Baldev Raj Chopra (B.R. Chopra) werd op 22 april 1914 in Ludhiana, Punjab geboren. Aanvankelijk werkte hij als film journalist, maar raakte dusdanig gefascineerd door de filmwereld dat hij zelf films wilde maken in plaats van recensies te schrijven. In 1947 verhuisde hij eerst naar Dehli en vervolgens naar Mumbai. In 1955 begon hij zijn eigen productiemaatschappij onder de naam B.R Films.

Zijn eerste film ‘Naya Daur’ met Bollywood legende Dilip Kumar was al meteen een groot succes. Daarna volgden nog een reeks van klassiekers als ‘Gumrah’ en “Waqt” in de jaren zestig to ‘Nikaah’ in de jaren tachtig. Hij was ook verantwoordelijk voor de succesvolle tv-serie ‘Mahabharata’. B.R. Chopra stond bekend om de inbreng van sociaal relevante thema’s in zijn films waarmee hij toch het grote publiek wist te boeien. Zijn eveneens bekende broer Yash Chopra, zoon Ravi Chopra en neef Aditya Chopra zijn ook aktief in de Bollywood industrie.

11 REACTIES

  1. Hij had nog prachtig film gemaakt Baghban en serie op SetAsia Sujata ook……

    Gecondoleerd aan hele familie en wens hun allemaal veelee sterkte!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.