Helen viert 69e verjaardag

Gisteren heeft Bollywood veterane Helen haar 69e verjaardag gevierd. Helen is degene die decennia geleden is begonnen met het concept ‘item number’, destijds werd het cabaret genoemd, in Bollywood films. Zij vertolkte gedurende 15 jaar al haar rollen met heel veel glamour, flair en vrolijkheid. De actrice, wiens volledige naam Helen Richardson is, werd in 1939 geboren uit een Birmese moeder en Engels-Indiase vader.

In 1958 werd ze bekend door haar verschijning in de goed ontvangen film ‘Howrah Bridge’. Daarna heeft zij op haar eigen unieke manier een enorme bijdrage geleverd aan Bollywood met haar rollen in films als ‘China Town’, ‘Cha Cha Cha’, ‘Teesri Manzil’, ‘Jewel Thief’ en ‘Sholay’.

In de jaren ’70 ging het bergafwaarts met haar carrière evenals haar privé leven. Zij vond troost en geborgenheid bij Salim Khan die haar tot zijn tweede echtgenote maakte. Helen is de stiefmoeder van Salman, Arbaaz en Sohail Khan en heeft een geadopteerde dochter die Arpita heet.

Haar opmerkelijke carrière en invloed op de ontwikkeling van Bollywood wordt belicht in de documentairefilm ‘Queen of the Nautch Girls’. Voor al haar fans alsook degenen die haar niet of nauwelijks kennen, staat hieronder een lijst van haar 10 beste item numbers/films opgesomd. Wellicht leuk om raad te plegen wanneer je weer eens een klassieker wilt zien:

 • Mehbooba, Sholay
 • Aao na, Mere Jeevan Saathi
 • Aiyay ya Suku, Suku, Junglee
 • Aa jaane jaan, Inteqam
 • Tora mann bada paapi, Ganga Jumna
 • Mungda, Inkaar
 • Yeh mera dil, Don
 • O haseena zulfonwali, Teesri Manzil
 • Mera naam chin chin choo, Howrah Bridge
 • Piya tu ab to aaja, Caravan

17 REACTIES

 1. voor afg maisje:
  Leer eerst goed Nederlands typen….
  Trouwens dat Helen de stiefmoeder van Salman is,
  was allang bekend. Het zijn gewone mensen net als iedereen.
  Van vlees en bloed.

 2. Gefelicteerd waarom mag je haar niet meer als ze de stief moeder is van salman khan.
  Dus wil je zeggen dat je salman khan niet mag

 3. jah ik mag hem niet…hebben jullie probelemen ofsow..
  bechara people!!!
  k Haat gewoon iedereen die met salman te maken heeft..

  en ik wist allang dat ze de stiefmoeder van salman is..
  qowed!!

 4. Ayesha-pratiksha -liefmeisje
  jullie allemaal bek dicht.!!
  is tog haar probleem dat zij salman en zijn familie niet mag..
  jeetje wat een bullshit mense zijn jullie..
  zij mag hem niet . uit
  en ik vind haar ook niet zo great dus.what ever!!!!!!!!

 5. nee ik heb geen problemen dat je hem niet mag, blijkbaar jij wel.
  bolly fan–girl: als het haar probleem is wat kom jij je mee bemoeien, doe iets nuttigs en ga je mond spoelen meid.

 6. ik heb er geen probleem mee dat je hem niet mag, jij blijkbaar wel.
  bolly fan–girl: als het haar probleem is waar bemoei jij je dan mee, ga iets nuttigs doen zoals je mond spoelen.

 7. looooooooooooooooooooolz please people just grow up n let the queen enjoy her life n her brith day omg at the end of the day its not you life its hers damnnnnnnnn queen helenji happpy b day n wish u the best u n ur family byeee ppl just grow up lolz

 8. jonge mensen jullie maken van alles zo’n gezeik!!

  Ik mag haar ook niet
  Ze speelde altijd een hoer in filmss mann !

 9. hahahahah Ryaan u r right men..
  ayesha en patrika ofsow moeten egt grow up wordeee…
  AFg K mag jou:P:P:P

 10. hahahahaha dank je meid afg_maisje hun moeten egt volwasen worden damn het it haar leven aub be moe je jullie eigen leven joh ik ken haar niet maar jah ik heb respect voor haar n iedereen nniet net als jullie maken zo kleinen dingen zo olifanten hehe meisjes het it tijd 4 jullie egt waker worden n volwasen te worden loooooooooooooooooolz aight see yah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.