Hema Malini wordt vandaag 60 jaar

Bollywood actrice, danseres, choreografe, filmmaker en politica Hema Malini is vandaag (16 oktober) 60 jaar geworden. In een interview ter ere van haar verjaardag gaf Bollywoods ‘dream girl’ aan dat ze zich nog steeds 16 voelt. Volgens haar heeft leeftijd niets te makem met creativiteit maar met volwassenheid en toewijding. Ze heeft haar eigen leven geleid en is blij met de keuzes die ze gemaakt heeft.

Ze heeft gedurende haar 40-jarige carrière in meer meer dan 130 films gespeeld. Na haar allereerste auditie werd ze weg gestuurd omdat ze niet de uitstraling van een ster had. Vastberaden als ze was om actrice te worden, liet ze zich daar niet door ontmoedigen en boekte in 1970 haar eerste grote succes met de film “Johnny Mera Naam”. Met haar dubbelrol in de film “Seeta Aur Geeta” werd ze in 1972 uitgeroepen tot beste actrice die Bollywood domineerde.

Hoewel ze gedurende haar carrière met alle populaire mannelijke collega’s heeft geacteerd, was de sterkste ‘on-screen chemistry’ met Dharmendra die later ook haar echtgenoot werd. Samen scoorden ze grote filmhits als “Sholay”, “Charas”, “Jugnu”, “Seeta Aur Geeta” en “The Burning Train” en kregen ze ook nog eens twee dochters. In 1992 stopte Hema met acteren om vervolgens de film “Dil Aashna Hai” te regisseren.

Na vele andere activiteiten maakte ze in 2003 haar comeback met de hitfilm “Baghban”. Hoewel je het niet zou verwachten, zag ze er nog mooier en slanker uit dan in haar jongere jaren. Daarna was ze nog te zien in films als “Veer-Zaara”, “Baabul” en “Laaga Chunari Mein Daag”. En er volgt nog veel meer. Hema Malini, die een actrice en danseres in hart en nieren is, heeft nog heel veel plannen voor nieuwe film- en dansprojecten.

14 REACTIES

 1. Mijn god, wat is Hema Malini toch een mooie vrouw. Ik heb deze vrouw al vanaf mijn jeugd de “allermooiste” gevonden en die mening is mij nog altijd toegedaan. En dan hebben die mensen het tegenwoordig alleen maar over Aishwaria. Denk dat Hema toch echt wel mooier is hoor.

  Anyway, van harte proficiat met het bereiken van de gezegende en respectabele leeftijd van 60 jaar en nog vele jaren na deze toegewenst.

 2. Alleeez,,60 jaar das wel oud!!
  Alleez ze zit eruit alsof zij 40 jaar is ,niet??
  Maar toch

  een GELUKKIG VERJAARDAG,,Hema (l):)

 3. Van harrteeeeee gefffffellliciiiiteerddd
  je bnttt egtt toppp
  en die film veer zara daar moest k egt vn hulleee

  Xxx…!!

 4. Gefelicteerd ik wens je nog heel veel jaren met je kinderen want volgens mij heeft ze geen man meer De vader van bobby deol en sunny en hun zusje maar 0ke

  Gefelicteerd !!
  liefmeisje

 5. HEMA MALINI aap mere favority star hai, main aap khe sare filmi dekthe hai. Aap khe achche person hai, aap film achche acting karte hai. main aap khe fan fan fan ho, bahout.
  Aap khe family bhi achche, DHARAMJI, AAP KHE dono beti.
  BAHOUT bahout MUBARAK BAAD AAP KO DETEIN HAI. KHUDA aap ko lambi umar de jehi DOA hai hamari aap khe lije. Aap ko shifa mile, khus rahe, zindagi mein kabhi koi gam na aye, jeh pratna ham karenge aap khe liye, main aur mere family. good bay bless you. love you like my modher my mom. bay bay.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.