Staking treft Bollywood filmindustrie

Een grote staking van circa 100.000 studio medewerkers heeft vandaag bijna heel de Bollywood filmindustrie in India stil gelegd. Niet alleen dansers, schrijvers en tehnici maar ook grote Bollywood sterren als Shahrukh Khan en Amitabh Bachchan hebben het werk voor onbepaalde tijd neergelegd.

De staking heeft te maken met de onregelmatige betaling van personeel, het inhuren van extra personeel dat niet bij een vakbond is aangesloten en de lange werkdagen. Ook de productie van tientallen televisie programma’s ligt nu stil. Een coalitie van 22 vakbonden vertegenwoordigt meer dan 100.000 werknemers uit de filmindustrie. Ze roepen hun leden op voor onbepaalde tijd niet op te dagen voor het werk. Ook eisen ze betere arbeidsomstandigheden en meer loon.

10 REACTIES

  1. De arme mensen afschepen met een paar roepies, en zelf
    tonnen dollars (stelletje uitbuiters) incasseren.

  2. Geen klap OP het gezicht maar klap IN het gezicht.

    maar begrijp wat je bedoeld:D

  3. […] de vorige Bollywood staking, in oktober 2008, was heel de industrie bij betrokken. Dansers, schrijvers en tehnici maar ook grote Bollywood […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.