Zanger Mahendra Kapoor overleden

Afgelopen zaterdag is Mahendra Kapoor, de geliefde en populaire Bollywood zanger uit vroegere tijden, op 74-jarige leeftijd in zijn woning in Mumbai overleden. Voor Bollywood en al zijn fans was dit dan ook een zeer treurig bericht. Kapoor is bezweken aan hartproblemen die enige tijd geleden zijn ontstaan tengevolge van een hartaanval, daarnaast had hij ook nog een nieraandoening.

Mahendra Kapoor was uniek vanwege de patriottistische nummers die hij zong voor films waarin veelal Bollywood veteraan Manoj Kumar te zien was. Zijn allereerste nummer ‘Aadha Hai Chandra Ma, Raat Aadhi’ leverde hem veel lof waarna hij onmisbaar werd voor de muziekwereld. Hij was een diehard fan van wijlen Mohammad Rafi, die wordt gezien als de meest legendarische zanger van India. Mahendra Kapoor werkte veel samen met producer-director B.R. Chopra en zong veel nummers voor zijn films.

Het nummer ‘Meri Desh Ki Dhartee’, ‘Sona Ugle, Ugle Heere Moti’ in de film Upkaar met Manoj Kumar bezorgde hem de Padmashree award, de hoogste Indiase onderscheiding. Ook won hij twee keer Filmfare Award voor zijn betoverende nummers, ‘Chalo Ek Baar Phir Se’ in de film Gumrah en churned ‘Neele Gagan Ke Tale’ in Humraaz. Daarnaast zong hij de titelsong voor Mahabharat, Chopra’s bekende tv-serie uit de jaren tachtig. Samen met zijn zoon Rohan ontwikkelde Mahendra Kapoor de meest populaire reality TV show Antakshari.

Helaas heeft India een grote zanger verloren die een zoon en drie dochters achterlaat.

17 REACTIES

 1. ik wens de hele familie veel sterkte toe gecondoleerd.
  Hij was inderdaad een hele goede zanger
  heel jammer dat zo een artiest niet meer hier is 🙁

 2. Deze man heb ik persoonlijk ontmoet tijdens opnames. Jammer jammer weer een golden voice die ons verlaat. rust in vrede MK.

 3. Er blijven nu nog een paar grote namen uit de indiase muziek/film industrie uit de midden jaren van de vorige eeuw over. Dat wij de liederen van deze grootheden aan de volgende generaties doorgeven, is een opdracht voor een ieder.
  Ik zal daar in ieder geval mijn best voor doen.

 4. Hij was een goede zanger uit de mooiste periode van de Hindostaanse muziek. Heeft tevens voor grote componisten zoals Naushad Ali, Ravi, OP.Nayyar en C.Ramchandra gezongen. We zullen hem missen.
  Chalo ek baar phir se ajnabi banjaaye ham dono…
  Moge zijn ziel in Vrede rusten.
  A.Piroe
  Eindhoven

 5. Het leven is komen en gaan,
  hij nu ,morgen ik,jij……
  we hebben allemaal onze taak hier op aarde, van hem is al vervult,
  we kunnen alleen nog bidden voor hem voor een beter bestaan in het hiernamaals, treuren heeft geen zin, bidden is wat je voor hem kunt doen voor zijn zieleheil.
  Hopelijk komt mijn boodschap positief over en maakt het verdriet hieromtrent lichter.

 6. Hi fooks,

  Ik wens dat god de ziel van deze ware en frivole “goeroe” in alle rust en vrede naar een prachtige nieuwe bestemming leidt.

  Deze magische en toegewijde artiest heeft zijn leven gegeven voor het vermaken van miljoenen muziek liefhebbers. Er zijn maar weinig mensen die hem dat nadoen, iedereen is tegenwoordig egocentrisch ingesteld en weet niet wat het is om de maatschappij te dienen. Enkel de grootheden Mukesh, Rafi, Kishore Kumar, Lata en enkele anderen van de oude generatie hebben de discipline gehad om dit waar te maken…..ik heb grote bewondering voor dit soort mensen…het zijn in mijn visie verlengstukken van onze “Saraswatie Mata”.

  Hebben mensen een talent dan wordt dat tegenwoordig voor allerlei “geweldigheden” gebruikt en misbruikt. Ik wens dat mensen iets opsteken van dit soort mensen die geleidelijk aan zullen wegvallen.

  Grtz,
  Ron

 7. Een man met een heel unieke stem.

  p.s heeft iemand live concert in zijn/haar bezit?
  ik zou het graag willen kopen
  Al ie het een copie.

 8. Een man met een heel unieke stem.

  p.s heeft iemand live concert in zijn/haar bezit?
  ik zou het graag willen kopen
  Al is het een copie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.