Harri Puttar mag in première gaan

Bollywood film Hari Puttar mag in première gaanDe Amerikaanse filmmaatschappij Warner Bros, die een aanklacht had ingediend tegen Mirchi Movies, de makers van de Bollywood film “Hari Puttar”, heeft de rechtszaak verloren. Volgens warner Bros zou de filmtitel te veel gelijkenis vertonen met de succesvolle Harry Potter-filmreeks. Een Indiase rechtbank in New Delhi besloot maandag dat de Indiase filmheld “Hari Puttar” niets gemeen heeft met de Engelse tovenaarsleerling “Harry Potter” en dat er geen sprake is van een schending van het naamrecht.

Volgens de bevoegde rechter zijn de lezers en kijkers van de “Harry Potter” boeken en films wel in staat om het onderscheid te maken tussen “Hari Puttar” en “Harry Potter”. Bovendien zijn er geen inhoudelijke overeenkomsten tussen beide personages. Daar komt nog bij dat warner Bros drie jaar geleden al de tijd gehad om de zaak aanhangig te maken, maar dat niet gedaan heeft.

Mirchi Movies die erg blij is met het besluit, onderstreept dat Hari Puttar geen enkele connectie heeft met de Harry Pottter films: ,,Hari is een populaire Indiaase naam en Puttar betekent zoon in het Hindi en Punjab.”

4 REACTIES

  1. Yeah right….

    Het lijkt mij gewoon teveel op elkaar… Makers van Hari Puttar willen gewoon in de publiciteit slim hoor 😛

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.