Amerikanen boos over film ‘Hari Puttar’

De Amerikaanse filmmaatschappij Warner Bros is boos over de Indiase Bollywood film Hari Puttar – A Comedy of Terrors. De titel zou te veel gelijkenis vertonen met de succesvolle Harry Potter-filmreeks. De filmmaatschappij heeft daarom een aanklacht ingediend bij een hogere rechtbank in de Indiase stad Mumbai, om de film tegen te houden. Dat meldde de Britse krant The Independent dinsdag.

Maar de filmmaatschappij uit Mumbai, Mirchi Movies, blijft van plan om Hari Puttar op 12 september uit te brengen. De film zou namelijk slechts een komische naam zijn die niet gebaseerd is op de jonge tovenaar uit de boeken van schrijfster J. K. Rowling.

Het scenario van de Indiase film lijkt niet op dat van de films die gebasseerd werden op de boeken van J.K. Rowling. ‘Hari Puttar’ vertelt het verhaal van een 10-jarige jongen die naar Groot-Brittannië verhuist en daar voorkomt dat een geheime computerchip gestolen wordt. Mirchi Movies registreerde de naam ‘Hari Puttar’ al in 2005.

12 REACTIES

 1. wat zeiken ze nou als ze film over india maken zoals de love guru is er niks an de hand en anders beginnen ze gelijk te klagen

 2. omg weer een ripoff van een amerikaanse film!

  Homeallone reeks bedoel ik dan!

  Maar wat een onzin! Hari Puttar = totaal iets anders dan Harry Potter! Ik snap deze mensen niet! Damn!

 3. nou ja zij maken bollywood belachelijk
  en dan worden ze boos omdat bollywood
  ook een film maakt.

  hollywood heeft mazzel
  dat bollywood niet zoals hollywood is
  :-

 4. waarom zal ik na harri puttar kijken als ik de originele home alone op dvd heb?
  STOP met kopieren,en kom met eigen idèèn.

 5. nou die amerikanen moeten het maar gewoon accepteren dat bollywoood veeel beter is dan hollywood.wat eeen onzin van die amerikaan zeg

 6. tssssssssss wat een onzin zeg het lijkt dan wel op home alone maar asl nog het blijf bolly wood en die holly wood mensen kunnen oprotten met hun gezeur want ze hebbende film niet eens gezien de naam llijkt er aleen op nou bollywood is tog veel beter hollywood kan weg als hun bolly wood willien zwart maken dan meken wij hollywood gewoon zwart 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.