‘Bollywood’ investeert in Hollywood

'Bollywood' investeert in HollywoodDreamWorks, de productiemaatschappij van regisseur Steven Spielberg, is dicht bij het sluiten van een deal met het Indiase bedrijf Reliance. Reliance zou volgens De Volkskrant van plan zijn om 500 miljoen tot 600 miljoen dollar te investeren in de studio van Spielberg. Het Indiase bedrijf krijgt dan een groot aandeel in DreamWorks. Hoe de deal er precies uit zal gaan zien, is niet bekend, maar ingewijden verwachten dat er nog deze zomer een overeenkomst wordt bereikt.

Reliance is een reusachtig Indiaas bedrijvenconglomeraat en de grootste private onderneming van het land. Door het financieren van Hollywoodproducties wil Reliance bouwen aan een van de grootste entertainmentconcerns wereldwijd. Bovendien krijgt het bedrijf zo een kijkje in de Amerikaanse keuken, waardoor het wellicht ook zélf films kan gaan maken voor een andere dan de Indiase markt.

Onlangs kocht Reliance onder meer een groot Amerikaans filmmanagementbedrijf en 250 bioscopen in steden in de Verenigde Staten. Ook sloot Reliance deals met Hollywood’s Creative Artists Agency.

5 REACTIES

  1. Waarom helpt bollywood(bollywood steren, directeurs,…)arme mensen in india niet?
    Ik lees nergens dat iemand van bollywood zoveel geld heeft geschonken voor goede doelen. 00000…

  2. De helft van India is arm en dan gaan ze zulke bedragen uitgeven.
    Maar jah iedereen denkt aan eigen toekomst dus dat kan ik ook niet kwalijk nemen.
    leven veranndert, weinig bezorgde mensen dus

    groetjes Pria

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.