India en Bollywood op Milan festival

Het Zuiderpark in Den Haag staat komend weekend weer in het teken van ‘Milan’. Dit jaar is er op de zondag speciale aandacht voor India en Bollywood. Vrijdag is het Holland meets Milan met Hollandse optredens en zaterdag is er veel Caribische muziek. Speciaal voor jongeren is er een kermis en zijn er stands met cd`s, sieraden, kleding en lekkernijen.

Naast de optredens en kraampjes is er een tentoonstelling ingericht over honderdvijfendertig jaar Hindoestaanse immigratie. Met foto´s en beelden wordt de komst van Hindoestanen naar Suriname en later naar Nederland uitgebeeld.

Milan betekent in het Hindoestaans ‘ontmoeting’. Zo is het festival ook opgezet, als ontmoetingsplaats voor Hagenezen en anderen. Widjaikoemar Goerdin, bestuurlid van de stichting Milan zegt tegen WereldJournalisten.nl: “We vieren dit jaar voor de vierentwintigste keer Milan. Met meer dan honderdvijftig tenten en kramen is het festival groots aangepakt. We hebben een gevarieerd programma op het podium met elke dag een ander thema”. Goerdin verwacht ongeveer tachtigduizend bezoekers in drie dagen.

14 REACTIES

 1. kwako is 6weken in amsterdam gratis maar waarom wil
  hindoestanen altijd geld als ze wat organiseren

 2. ik vind ;milan; hartstikke duur
  hindoestanen zijn erg gierig wat dat betreft.
  niet normaal een entree waar je gewoon gratis moet gaan betaal je enorm duur drie euro, terwijl de kwakoe 6 weken lang aldoor gratis is en veel leuker en gezelliger
  altijd weer de hindoestanen

 3. Oo wat cooll
  Ik ben nog nooit geweest, maar wil wel gaan ik ben gek op hindustanen ook al ben ik zelf geen hindoestaans
  Echt love ze!! goeie mensen!!

 4. @kenneth

  ik ben zelf hindoe en ik zeg
  eerlijk ze vragen er vaak geld
  voor maar niet altijd

 5. het was dit keer helemaal top mooi weer veel mensen lekker ete van alles de hindoes krijgen altijd zegen van god vergeet dat jullie……………………….

 6. wij zijn volledig eens met @ kenneth
  bij hindoestanen draait het meestal om geld.
  elk jaar word het entreegeld duurder.
  is om te kosten.

  Greetz.

 7. heerlijk!!!!
  Een begrip voor hindoestanen gezellig ontmoetings plaats voor Alle mensen waar je elkaar na jaren soms ontmoet,ik kom wel eens mijn ouwe klas genoten uit surinman tegen
  Lekker eten en drinken en gezelligeheid ken geen prijs, dus mag wel wat gevraagt worden maar niet ieder jaar steeds duurder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.