Wereldpremière Saiyan Chitchor Suriname (foto’s)

Bhojpuri-film Saiyan Chitchor (Eeuwige Liefde) is in Paramaribo in première gegaan. Hoofdrolspeelster Fareisa Joemanbaks was prominent aanwezig. “Ik ben een beetje nerveus, net als bij verkiezingen”, zei Miss India Suriname en Miss India Worldwide 2007 kort voor de aanvang. Voor haar was de rode loper uitgegooid.
Saiyan Chitchor

Theater Thalia vormde het schitterend in Oosterse sfeer gegoten decor. Fareisa liet het zich welgevallen. In sari gestoken schreed ze de foyer binnen, aan weerszijden bewonderd door tientallen fans en gasten. Honderden notabelen uit binnen en buitenland hebben acte de presence gegeven. “Fareisa is een voorbeeld voor alle Surinamers van wat je kan doen met wat je hebt”, zei vice-president Ramdien Sardjoe.

Fareisa Joemanbaks is de eerste Surinaamse leading lady in een internationale film. De vertoning heeft een extra dimensie, zo kort voor de viering van honderd en vijfendertig jaar Hindostaanse immigratie in Suriname. Indiase contractarbeiders die vanaf 1873 naar Suriname migreerden, kwamen uit Noord-India. Saiyan Chitchor is opgenomen in Gujarat, Noord-India.

Het Sarnami, één van de meest gesproken moedertalen in Suriname, toont veel overeenkomst met het Bhojpuri van Noord-India. Saiyan Chitchor verhaalt over een meisje dat verliefd raakt op een stadsjongen die haar dorp bezoekt. Haar hindoe-ouders zien een huwelijk niet zitten. Dat levert de nodige spanningen op. De film is geproduceed door B.N. Tewari en Soeniel Sewnarain.

Saiyan Chitchor
Saiyan Chitchor
Saiyan Chitchor

8 REACTIES

  1. owhh cOolee verhaal.! 😀
    Enjaa k vind dr gwn normaal 😀 mjaa missgien kan se wel erg goed actere 😉

  2. Ik ben trots op mijn Surinaamse sister. Ze heeft gedaan waar velen nog alleen over kunnen dromen. Wat zij heeft gedaan, daar moet je lef voor hebben…een reactie plaatsen,..ja dat kunnen we allemaal.

  3. jojo deze movie is te koop in de WC…niemand zit op deze mensen te wachten. Laat ze maar in suriname blijven.Die rot land.Kijk die nou met die hoofddoek…hindoes gewoon de moslims kont likken hoor! Terwijl deze moslims de hindoe beelden kapot maken…..blijf maar lekker in jullie waarde want jullie zijn toch 0,0%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.