Eerste Nederlands-Indiase speelfilm in première

21

Op 23 mei aanstaande lanceert BEIFILMS ‘Saiyan Chitchor’, de eerste Indiase film met Surinaams-Hindustaanse acteurs. Deze Bhojpuri productie is tevens de openingsfilm van het Hindustaans Filmfestival in Den Haag. Vervolgens zal de film op 28 mei in Suriname haar première beleven.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Indiase mainstream film dat Surinaamse-Hindustanen een hoofdrol hebben in een Indiase film. De populaire Surinaamse Fareisa Joemmanbaks, voormalig Miss India Worldwide, speelt de hoofdrol in wat haar debuutfilm is geworden. De Nederlandse presentator en acteur Narsingh Balwantsingh, bekend van zijn programma Chatney.nl op de NPS (OHM), speelt één van de mannelijke hoofdrollen. Fareisa Joemmanbaks zal uit Suriname overkomen om aanwezig te zijn voor de Nederlandse première.

Omdat dit jaar de viering plaatsvindt van 135 jaar immigratie van Noord-Indiase immigranten naar Suriname is het project extra bijzonder. De film brengt artiesten uit enkele diaspora landen voor het eerst samen. Kinderen van deze immigranten uit India wonen nu in Nederland, Suriname en delen van de Caribbean. De film heeft muzikale bijdragen van de populairste Caribische artiest van dit moment ‘Rikki – Mor Tor – Jai’ en de internationale ster ‘Baba Baleswar’. Beide artiesten genieten enorme populariteit binnen de Surinaams-Hindustaanse gemeenschappen in Suriname en Nederland.

21 REACTIES

 1. Laten we eerlijk wezen! De mensen achter deze filmgebeuren zijn van Hindulife. Die hebben voor tonnen subsidies diverse organisatie leegemaakt. Hiervan is er overduidelijk bewijs op dewanand.com. Kortom deze film zal floppen omdat het niet met eerlijk geld is gemaakt.

 2. Kijk ernaar uit. Hopelijk is het verhaal een beetje goed.

  Het muziek gaat zeker goed zijn.

 3. Wat goed, eindelijk krijgen jongeren van Ned/Sur afkomst ook de kans om hun talent te laten zien in de indiaase filmindustrie. Veel succes hoofdrolspelers in de toekomst. Ben erg benieuwd naar de film.

 4. Rajesh je moet je kop houden oke.Ben je jaloers op die mensen? Laat ze maar hun gang gaan,weet jij hoeveel mensen hier frauderen? Eindelijk iets om trots op te zijn ,dan ga jij de leuke man spelen.nog maals je kop houden.

 5. soooo wat leuk een suri- hindustannse nederlandse film!!
  zal wel vet worden, als ik die kans kreeg om in zo een film te spelen zou ik die kans meteeen pakken, zonder te aarzelen!! lijkt me egt een leuke film!! xx me

 6. je hebt gelijk john.ik zou wel dat film willen zien
  wordt het nog in de bios gedraaid of niet

 7. “Voor het eerst in de geschiedenis….”alsof de wereld op z’n kop is gedraaid ha ha ha met zulke figuren kan je toch geen film maken. Vwb de naam “joemanbaks” past gewoon niet in deze film en wat is ze toch lelijk met der GROOOOTE BOBIE! De naam “Narsingh” past beter in de film. Er zijn nog betere figuren in Nederland. Meneer Narsingh hoeveel geld heb je moeten investeren om in de film spelen? .Dit is puur geldklopperij en vriendjes politiek!
  De reactie van RAJESH : hij 100% gelijk allemaal zakkenvullers en de film is nu al FLOP!

 8. Waarom zegt de titel “Eerste Nederlands-Indiase speelfilm in première” als er maar 1 Nederlander in zit en het grootste dl aan “buitelanders” in de film Surinamers zijn incl de hoofdrolspeler? Er wordt geen Nederlands in gesproken neem ik aan, dus het duidt niet op de taal. Stom hoor. Het is een Surinaams-Indiase speelfilm en niet anders.

 9. Luisterttt, het zijn weer dezelfde mensen die altijd aan bod komen de zogenaamde nar-singh en een of andere mis. Alsof we geen andere acteurs en actrices hebben. Ze zijn niet moeder mooiste, maar acteren kunnen ze wel, jean, monique en asha, danny, cynthia enzooo. maar goed deze mensen spelen daarom misschien alleen voor nederlands publiek wan tdie koelies snappen er toch niks van.. jammmer hoor

 10. Luister mensen gezond denken ja niet halen en trekken is niet goed op z`n raymans taal.

 11. AUB,… Mensen met goede manieren en disipline waar gaan jullie naar toe?? Gun je medemens het beste. Ik ben trots op onze miss Faraisa, ze mag er zijn. Geef je zegen en je krijgt het dubbele voor terug. Ik ken haar niet maar in 1 opzicht heeft ze een bijzondere uitstraling, een gezegende lieve stem en heel rustig.
  Faraisa je bent een schoonheid.

  Ingrid

 12. Hallo hallo
  Waarom zo negatief.Laten we t beste hopen voor de film. Geef ze zegen als ingrid zegt en ik weet zeker dat je positief voor terug zal krijgen.Narsing en Fasaisa doen jullie je best hoor laat je niet beinvloeden door negatieve uitlatingen. Gaan jullie voor t positieve
  Succes

 13. Hoi,k ben van suriname heb de film gezien en et is gewoon waardeloos!!echt stom ff eerlijk Narsingh was heel erg goed!!maar fareisha o godddddddddddddddd!!!zo erggg lelijk jeetje zegg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.