Een avond rond Hindoestaanse film en televisie

Een avond rond Hindoestaanse film en televisieKosmopolis Den Haag organiseert op dinsdagavond 15 april in Filmhuis Den Haag een avond rond Hindoestaanse film en televisie. Waar kijkt mijn buurman naar? Hagenaars van Hindoestaans-Surinaamse afkomst trakteren hun stadsgenoten op hun favoriete avond voor de buis. Na de succesvolle ‘Arabische schotel’, neemt Kosmopolis Den Haag u mee naar India. In het filmhuis zijn vier Hindoestaanse huiskamers ingericht, waar het publiek te gast is.

Voordat de gastheren en -vrouwen hun televisieavond presenteren, geeft filmprogrammeur Bidjai Saktoe u een spoedcursus Bollywood kijken. Antropoloog Sanderien Verstappen vertelt over haar onderzoek naar het kijkgedrag van Hindoestaanse jongeren in Den Haag. Alles uiteraard voorzien van bewegende beelden.

Onder de gastheren en – vrouwen zijn de Haagse wethouder Burgerschapszaken Rabin Baldewsingh, Soeniel Sewnarain, hoofdredacteur van het magazine Hindu Life, Amar Soekhlal, directeur van het Hindoestaans Filmfestival en de studente Shabannie Ghazi. De gasten kijken televisie met een bordje roti op schoot.

Dit programma is het tweede in een serie van drie. Eerder presenteerde Kosmopolis Den Haag met veel succes ‘De Arabische Schotel’. De serie wordt afgesloten in juni met ‘De Turkse Schotel’.

Samen voor de Buis deel II: De Hindoestaanse Schotel. Dinsdag 15 april, 19.00 uur, Filmhuis Den Haag, Spui 191. Toegangsprijs € 12,- inclusief roti.

9 REACTIES

  1. Mijn god. Jullie doen echt alsof we een moord zullen doen voor een roti.
    Overigens leuke programma.

  2. ik vindt het geweldig dat wij nu ook naar hindostaanse films kunnen kijken op de tv in nederland, jammer niet in amsterdam. komt er een dag dat wij ook hier in amsterdam kunnen genieten van hindostaanse films? zo kunnen we van elkaars cultuur leren. ik vindt het geweldig waarmee jullie bezig zijn. keep it up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.