Uitspraak in strafzaak Bollywood piraterij

Weer rechtzaak i.v.m. Bollywood filmsVorige week deed de Rotterdamse rechtbank uitspraak in een strafzaak tegen 17 personen die werden verdacht van het verhandelen van illegale cd’s en dvd’s via 14 Rotterdamse winkels. De strafrechter veroordeelde drie verdachten, die naast het verkopen in een videotheek ook illegale Bollywood dvd’s invoerden en distribueerden, tot het betalen van een boete van € 15.000, een werkstraf van 100 tot 200 uur en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Een verdachte werd vrijgesproken en alle overige verdachten kregen boetes van € 1.500 tot € 5.000, afhankelijk van het aantal in beslag genomen goederen. 140.000 in beslag genomen cd’s en dvd’s worden vernietigd.

Na signalen dat bij zogenaamde Bollywood- videotheken in Rotterdam op grote schaal gepirateerde films aangeboden zouden worden, besloten de strafrechtelijke autoriteiten in 2005 tot actie over te gaan. Toen vonden in Rotterdam 14 invallen tegelijkertijd plaats. waarbij in totaal ruim 140.000 illegaal gekopieerde dvd’s en cd’s in beslag werden genomen. Het ging hierbij voornamelijk om illegale kopieën van Indiase Bollywood- films en muziek-cd’s, maar ook om westers repertoire. Het merendeel van het illegale product was afkomstig uit Pakistan, een van de belangrijkste bronnen van illegale kopieën van Indiaas muziek- en filmrepertoire.

19 REACTIES

 1. Ze moeten de videotheken met rust laten en eerder achter de drugdealers gaan.
  Ze hebben niets beters te doen.

  Van waar moeten wij hindustanen onze films vandaan halen?
  Weten ze wel hoe duur een originele indiase film kost?

 2. uHMMMMM,,,MOETJE MAAR GEEN ILLIGALE BUSINESS DOEN HEE.. 😛
  KOMT ER VAN HE,,GA GEWOON LIGGALE DVD’S KOPENN EN NIET DOMME KOPIEzzZ
  DAAR HEBBEN MENSEN OOK WEINIGGGG!!!

  Z00WWW VAAKK KOOP IK DVD DIEE BV GEEN GOEIE GELUID HEEFT OF ER IS WEER IETS AAN DE HAND MET DE SCHERM,,DAT KOMT ER VAN HE SLECHTE KOPIEZZ MAKENN,,!!!!!!!!!!!!!

  WAT IK ALS LAATST WIL ZEGGEN LEKKER VOORR zEEE,,,!
  JULLIE VERPESTENNN HET ZELFFFF WHAUAHAHWHAUHHHHHHHHH

 3. nou jah seg hebben ze nix beters te doen ofzo
  tss seminee seg
  neit dat se a8ter al die druksdielers gaan lopen se effe te fukken bij die vidioetheken man
  kk zielig ze verspillen hun tijd weer z’n levenlose mens:P

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.