Bollywood – The Show in Nederland

Bollywood – The Show in NederlandNa Australië, Azië en Duitsland is ‘Bollywood the Show’, de originele productie uit Film Metropool Bombay, eind december 2007 eindelijk in Nederland te zien. ‘Bollywood – The Show’ is de nieuwe muziek en danssensatie! Een terugblik op 80 jaar Indiase filmgeschiedenis aan de hand van prachtige beelden, bekende choreografieën en succesvolle soundtracks. Een wervelende introductie in de glamourwereld van ’s werelds grootste filmindustrie.

Het fascinerende contrast tussen Indiase tradities en de glamour van de filmwereld komt tot leven in een show die er uit ziet als een typische Bollywood film. De plot van de show is gebaseerd op het waargebeurde familieverhaal van een van de grootste Indiase filmdynastieën: de familie Merchant. De jongste telg van deze beroemde familie, choreografe Vaibhavi Merchant, bekend van de blockbuster Fanaa, is verantwoordelijk voor de adembenemende dansscènes die te zien zijn in de voorstelling.

Meer dan 50 dansers, zangers en acteurs, rechtsreeks uit de filmstad Bombay (Mumbai), brengen een kleurrijk pallet aan beelden tot leven – van het traditionele India tot de glitterkitsch van de Bollywood filmwereld.

De muziek van Bollywood – The Show is gecomponeerd en gearrangeerd door Salim en Sulaiman Merchant. Dit tweetal was onder meer verantwoordelijk voor de muziek in de wereldwijd razend populaire film Dhoom. Voor Bollywood – The Show maakten zij een aantrekkelijke mix van traditionele ritmes en de meest succesvolle Bollywood-hits.

‘Bollywood the Show’ is op 28, 29 en 30 december te zien in de Amsterdam Rai Hal 8.

12 REACTIES

  1. GAAN ZE DAT OOK HIER IN BELGIE DOEN??
    ik d8 het wel, ofwel is het een andere show
    als ik in nederland zou wonen dan zouk daar zeker naar gaan
    i love bollywood =)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.