Bollywood op Holland Dance Festival

Bollywood op Holland Dance FestivalBegin deze maand is het Holland Dance Festival geopend in het Lucent Danstheater. Het festival duurt tot en met 18 november en brengt wereldwijde gezelschappen en danskunstenaars naar Den Haag: van oude bekenden tot nieuwe initiatieven, van onontdekte parels tot de internationale top, nieuwe producties en bestaande topstukken, jonge talenten en artiesten van naam.

In totaal zijn er 70 voorstellingen en circa 100 workshops. Een van de die workshops gaat over de Bollywood dans. Op donderdag 8 november wordt die verzorgd door Asha Bhoelai, in de Kleine Zaal van het Theater aan het Spui.

De Bollywood filmproductie is vele malen groter dab de Hollywood industrie, geen wonder dan ook dat de dansstijl uit Bollywood films ongekend populair is. De films kenmerken zich door een lengte van 3 tot 4 uur, een cast vol sterren en een overvloed aan muziek en klassieke Indiase dans. Bhoelai brengt deelnemers de basis van deze hippe Indiase stijl bij van 19:00u – 20:00u.

5 REACTIES

  1. Ik las net dat de indiaase film 3 tot 4 uur duurt.
    Now ik denk, dat er heel sporadisch een indiaase film is die 4 uur duurt.
    Ik kan ze zo voor je opnoemen hoor.
    De meeste zijn iets meer dan 2 uur.Sommigen nog net geen 3 uur.
    Dussssss.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.