Weer rechtzaak i.v.m. Bollywood films

Weer rechtzaak i.v.m. Bollywood filmsDe Stichting Indian Film and Music (Sifam) is onlangs een kort geding gestart tegen drie videotheken in Den Haag te weten Roshan’s Video-CD & DVD World, Rams’ films en Govinda Videocentre. De zaak had volgens Sifam betrekking op het (op grote schaal) illegaal kopiëren, aanbieden, verkopen en leveren van Bollywood films door bovengenoemde videotheken.

De bij de stichting aangesloten organisaties, waaronder KMI Music Bank, zouden de exclusieve rechten bezitten voor de vermarketing van bepaalde Bollywood films in Nederland. Daar deze films echter door eerdergenoemde videotheken werden aangeboden, besloot Sifam naar de rechter te stappen.

Het vonnis dat op 31 oktober jl. door de rechtbank in Den Haag werd uitgesproken was duidelijk; de voorzieningenrechter wees alle vorderingen van Sifam af. Volgens de rechtbank was onduidelijk wie de aangeslotenen bij de stichting waren en welke rechten precies in bezit waren. De vorderingen van Sifam waren onvoldoende onderbouwd.

Volgens de advocaat van de drie videotheken, mr.drs. A.J.F. Gonesh, is de zaak heel simpel. Volgens de Nederlandse wetgeving ligt het filmexploitatierecht als regel bij de producent. Die producent kan dan licentieovereenkomsten aangaan met derden. Maar dan moeten die derden wel kunnen aantonen dat het recht aan hun is overgedragen. Dat heeft Sifam in dit geval niet gedaan, aldus de raadsman die in september ook al een andere Bollywood rechtzaak won.

16 REACTIES

 1. arey aaj kal to ‘ramu shamu are mehraroe’ bhi illegaal mile hai mang na jaanee tollent se download kare u sab, haaan bhaiyaa! chalo sarnaam

 2. Zo vandaag Ik srk Jarig ..!! En gister was Aishwaryarai Jarig En jullie vermelden dat niet eens op deze site :O :@

  Maar Ja eigenlijk hebben ze wel gelijk want die films worden alleemaal illegaal gekocht . En zo verdien je dr nie echt veel mee :S

 3. is daar imand telkens als ik schrijf is er niemaand en als ik weg ga ben ik weer te laat dan staan er all 80 reactie s en schrijft niemand meer >:(

 4. ahmmzz JAAAAA SOMMIGE DVD’Z ZIJN NIET TE ZIEN VANWEGE DIE GELUID OF DIE SCHERM BLA BLA.. EN DUHH ZE KOPIEREN ET OOK DENKJE ZE GAAN VEEL GELD AAN VERSPILLEN OM DVD’Z TE KOPEN HAHAHAH echTTTT DAN KOME ZE NU PAS ACHTER

  MAAK OGEN OPEN !!!!!

 5. gooi je kont in de maas jo je halve gare gaan ze illegale dvd verkopen sukkels jonge mare klopt sommige dvd zijn egt raaar man dan doet die gelyid of beeld het nie man mare zwaar illigal hahah laterzz

 6. KMI verkoopt zelf op grote schaal illegale DVD’s! Maar ik ben het wel eens dat de illegaliteit eens moet ophouden.

 7. OMG IK BEN HELEMAAL VERGETEN MIRI BITI SHARUKH IS JARIG GEWEEST
  HOE KAN IK DAT NOU VERGETEN 🙁

 8. in deze wereldt kopieert iedereen illegaal dvd films
  dan moet hum toch iedereen tegen houden maar het is ook hun fout moeten hun geen appraat maken waar ze kunnen kopieren en downloaden begrijp de mensen niet voor mij mogen ze altijdt illegaal verkopen voor mij maak niks uit muziek downloaden hun toch ook

 9. Over Kmi gesproken, het gaat waarschijnlijk niet zo goed met ze, daarom op deze manier geld aftroffelen van anderen, eerst verkopen ze zelf die dvd’s en daarna gaan ze zogenaamd rechten kopen om op een smerige manier geld te verdienen.

  Het is een groot vies spelletje wat ze doen en oja voor de mensen die het niet weten, de zgn Stichting Sifam daar zit zelf een familie lid van KMI in. En er zijn geen enkel ander winkels of bedrijven meer aangesloten bij die Sifam.

  Dus probeer maar verder….de rechters zijn niet dom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.