‘Eklavya’ wordt Indiase inzending voor Oscars

‘Eklavya’ wordt Indiase inzending voor OscarsDe film ‘Eklavya: The Royal Guard’ wordt India’s officiële inzending voor de Oscars. De film, met een hoofdrol voor superster Amitabh Bachchan zal ingezonden worden in de categorie ‘best foreign film’. ‘Eklavya’ werd gekozen uit vijf films en gaat over de gelijknamige persoon die al zijn hele leven lang het koninklijke fort Devigarh bewaakt.

De film markeert de terugkeer van regisseur Vidhu Vinod Chopra naar het witte doek, na een afwezigheid van zeven jaar. Chopra heeft aangegeven dat hij zijn kansen om te winnen heeft vergroot door de film aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. “Het maakt me niet uit als de film wint of verliest. Het enige dat telt is dat mensen kunnen genieten van een Indiase film tijdens de Oscars” vertelde hij tegen Reuters.

Naast Amitabh Bachchan zijn ook Bollywood sterren als Sanjay Dutt, Saif Ali Khan, Vidya Balan, Jackie Shroff, Boman Irani, Raima Sen, Sharmila Tagore en Parikshat Sahni in ‘Eklavya’ te zien.

17 REACTIES

  1. Een hele goeie keuze! Eklavya, the royal guard is een hele mooie film. Hopelijk krijgt hij een eerlijke kans. Go Eklavya!!!

  2. eklavya is een heel mooi film.
    het verhaal van eklavya is heel interresant.
    en de hoofdspelers zijn ook mooi. (pluspuntje)

    …..

  3. ik hen eklaviya gezien en ik moet zeggen geen slechte keuze in tegendeel tot zelfs een uitstekende keuze zelfs

  4. @ Sanjay

    Over smaken valt niet te twisten! Als Sweetu Chack de India een superfilm vond dan is dat toch haar/zijn goed recht. Niet?

    Namaste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.