Bollywood videotheken voor de rechter

Bollywood piraterijVeertien Rotterdamse videotheekhouders moesten zich deze week voor de rechtbank verantwoorden voor piraterij. De verhuurders worden ervan verdacht in totaal 142.000 illegale kopieën van Bollywood films in de schappen te hebben gehad.

Volgens het Algemeen Dagblad werden de clandestiene dvd’s en videobanden ontdekt tijdens een grootschalige actie van de controlediensten FIOD en ECD. De controlediensten haalden expertise uit Engeland om de beelddragers van de grootste filmindustrie ter wereld te onderzoeken.

De Rotterdamse rechtbank begon maandag jl. met het horen van getuigen, vooral werknemers van de betrokken videotheken, en trekt in september twee dagen uit voor de inhoudelijke behandeling meldt de krant.

25 REACTIES

 1. owwwwhh jah ze verkopen overal in NL iligale films omdat de orginelen gwn te duur zijn. De kopien zijn net zo goed als de orginelen.

 2. Ha eindelijk

  Zeker nieuwe films zijn geen goeie kwaliteiten khoop geen nieuwe film meer kwacht tot dat het paar maanden oud is kheb twee dvd’s thuis die egt slecht is van kwaliteiten!

  DAs goed dat die mensen voor de rechter moeten.

 3. Eindelijk gebeurd er wat.
  En geen zorgen er zijn Videotheken waar je films kunt halen voor 3.50. En orginele ook nog eens!!!!!!

 4. het is goed dat ze aangepakt worden,wand als je gewoon vraagt of deze cd of dvd originele zijn, liegen ze gewoon, en ze stoppen vaak
  ook copies in originele filmdozen en sealen het dan dicht,en dan denk je dat je een originele dvd hebt en dan is dat niet vaak het geval?

 5. ja wel jammer eigenlijk nu moeten we wel duurder gaan betalen voor die orginele films maar is wel beter gekleuid en beelt maaar ja ….maar ja sanjay je hebt wel gelijk hoor 😉

 6. Mhaare waari k mijn dvd’s haal zijn heel goede beeldkwaliteit h0or en ze zijn allemaal gekopieeert ( de meeste dan)

 7. Dat men eerst en vooral eens zorgt dat we in genoeg verkoopspunten onze legale bollywoodfilms kunnen aanschaffen! Als dit het geval was dan zouden deze illegale handeltjes veel minder winstgevend zijn dat dat het nu het geval is. Ik keur het kopiëren niet goed, maar ik wil wel m’n bollywoodfilms kunnen kopen om lekker thuis te bekijken! En dat is nu spijtig genoeg niet het geval!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.