Show van Himesh Reshammiya ging bijna niet door

Bollywood - Foto’s Himesh Reshammiya in SurinameVolgens de Stichting Auteursrechten Suriname, Sasur, is de Surinaamse show van Himesh Reshammiya afgelopen weekend bijna niet doorgegaan. In Suriname waren namelijk royalty’s geëist voor liederen die gezongen werden tijdens de show van de Indiase Bollywood ster.

De royalty’s waren vooraf opgeëist namens de India Performing Rights Society. “Het repertoire van Himesh bestaat niet alleen uit door hem geschreven nummers. Hij zingt ook liederen van andere auteurs, ze hebben recht op royalty’s”, zegt Sasur-voorzitter Prim Ramlal. In het kortgeding tegen organisator Hardcore Entertainment werd bepaald dat achteraf een betalingsregeling getroffen moest worden.

Hoeveel betaald zal worden, is niet bekend. Volgens Ramlal is Hardcore Entertainment al maanden geleden aangemaand. Voor de auteursrechtenorganisatie is het een belangrijk wapenfeit. In de toekomst zal door organisatoren van shows rekening gehouden moeten worden met soortgelijke verwikkelingen.

26 REACTIES

 1. Dit vind ik helemaal niet goed.
  Dit surinamers moeten altijd zeuren?
  Als hij een lied gewoon song is er toch geen probleem,ze moetn blij zijn dat hij tenminste gekomen is.

  En ja ik ben ook een Surinamer
  Maar ik zeur niet zo als hun:P

 2. sjongejongeee!

  ze hebben echt 0veral op iets wel wat aan te merken..
  damn.. ht zijn wel altijd weer die hindoestanen die zo’n dingen naar voren moeten halen.. kijk k ben zelf wel een hindoestaan maar niet iedereen is gelijk..
  praat over zulke problemen niet in ht openbaar hou zulke dingen voor je en bespreek ht maar lkkr achter de schermen ofso. wat kunnen wij er nou aan doen als wij dit weten?

 3. @S Ga pleasssss een eigen nick bedenken.
  kopieerapparaat.

  onnnnnnntopic.

  Geen zin om alles te lezen.
  Doe ik straks wel!!!!!!!!.

  LALALALLALALALALLALALALALALLALA.

 4. nou en als hij andere liedjes zingt van andere auteurs.
  HIJ ZET TOCH NIET OP EEN CD OF ALBUM (HOE HET OOK MAG HETEN)EN DAT DAN GAAT VERKOPEN.
  IK BEN EGT BOOS OP DIE RAMLAL.
  HIJ MOET IS GOED NADENKEN 🙁 🙁 🙁

  HIMESH GA GEWOON ZO DOOR!!!!!!!!!

 5. stom want hij zingt gewoon goed dan die andere waarom heben ze hemm dan geroepen en sukkels

 6. Hey mensen, sommige mensen kunnen echt wel zeuren.
  Als himesh gewoon een lied zong van iemand anders is dat geen probleem toch.
  Kijk ik ben zelf een hindustaan en niet dat ik slecht praatover suriname ,maar die mensen moeten het gewoon wennen.
  Niet dat ze altijd zeuren enz.
  Kijk,ze moesten hun kop ff gebruiken.
  Anders hoefden ze geen ticket voor te kopen.
  MAAR BAY THE WAY WEET IEMAND HOEVEEL DIE TICKET KOSTTE?

 7. Ik snap het,en gelijk hebben ze ook.Lees deze zin maar eens goed.De royalty’s waren vooraf opgeëist namens de India Performing Rights Society
  Dus Surinamers of suriname kan hier niks aan doen.(Sharina)
  Moeilijk voor jonge kinderen als het over rechten gaat.

 8. Hi,
  Als Surinamer vind ik de organisatie Sasur gewoon nep!
  Zij willen geld verdienen door dit te doen. Want als die andere artiesten komen, willen ze dan geen ROYALTY’S. Hebben ze ooit ROYALTY;S gevraagd toen Face 2 Face of welke Hollandse band dan ook kwam?Want die zingen vooral liedjes van Indiase auteurs?Maar als Himesh op een show
  zijn eigen gecomponeerde of door zelfgezongen liedjes wilt zingen, dan willen ze de zogenaamde Royalty’S. Wie willen ze voor de gek houden?Die show die himesh afgelopen weekend heeft gegeven is heeft niemand ooit in Suriname kunnen doen. Het heeft gewoon alles overtroffen en de orga’s krijgen de complimenten!
  hebben die naam van de India Performing Rights genoemd. Is iemand het gaan onderzoeken als ze het inderdaad gedaan hebben?In Suriname kan ik zo met een orga beginnen en zeggen dat het de auteurs beschermd. Laat Sasur naar een copyzaak gaan en zich vertellen wie wat doen,want daar worden er stapelsssssssss boeken gekopieerd!

 9. Shaya,
  de tribune kaarten kosttenSRD 50
  de standplaats kaarten kostten, Srd 65 en de VIP SRD 100 en de V.V.I.P kostten US 100. En die show was wel die pris waard!

 10. In Suriname betaal je ongeveer €75 voor een V.V.I.P ticket en in Nederland zou je 100 tot 200 euro moeten betalen!
  Het goedkoopste ticket is ongeveer 13 euro!!!
  waarom is de prijsverschil zo groot? Dat is toch belachelijk, dat je daar voor zo geodkoop al een kaartje kan kopen en hier zoveel moet betalen!

  Dit is mijn mening.

 11. ALWEER de mensen van SASUR. Kan die man Ramlal niet ophouden. Als hij zo graag wat wil doen, LAAT HIJ EERST BIJ DE MUSIC CENTERS BEGINNEN.Die kopieren maar raak. En meer duidelijkheid waar dat geld naar toe gaat. En zoals Kavita het zei waarom gebeuren deze dingen niet met shows van NEDERLAND.Ik vind het heel erg dat hij als hindoestaan, dit doet!!!!!!!!!!!!!!!!!En nog erbij wil hij hebben dat wij Surinamers niet meer moeten genieten van Bollywoodshows.

 12. Yo, ’t zijn alweer die k** van Sasur die moeten kletsen noh!!!!! Himesh ROCKS mang!!! Ga zo doorr Himesh!

 13. Hello, HR U R best man in the world. I love U so much. UR recent look is good but in KARZZZ’s look u looking better than now. And in UR cap’s look U looking best all of Ur looks. May God Bless U & *Happy Valentine Day HR* I Love U with my heart.Bye.
  Only Your’s
  Seema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.