“Gandhi, My Father” laat de legende zien als mens

Bollywood film “Gandhi, My Father”Afgelopen weekend vond in Zuid-Afrika de première plaats van de Bollywood film “Gandhi, My Father”. Een verhaal dat niet gaat over ‘de legende Gandhi’, maar zoals de titel al aangeeft, over, ‘Gandhi, de vader’. De film laat de onevenwichtige vader-zoon relatie zien tussen Gandhi en zijn zoon Harilal. Terwijl Mahatma Gandhi gezien werd als een held, zag zijn eigen zoon de naam Gandhi als een last. Het verhaal laat voor het eerst een hele andere kant van de bekendste Indiër allertijde zien.

Producent Anil Kapoor presenteerde vol trots de film aan de president van Zuid-Afrika, Thabo Mbeki, en het gehele kabinet. De president sprak lovende woorden over de film al voor deze begonnen was. Maar niet alleen de president was zeer enthousiast over deze film, ook Nelson Mandela, die helaas niet aanwezig kon zijn, was dat. “Nelson Mandela heeft mij een bericht gestuurd, speciaal voor de première. Hij sprak hierin niet alleen over Gandhi, maar ook over mij. Ik vond dat zeer hartverwarmend. Hij heeft mij zelfs bedankt voor het maken van deze film. Terwijl ik juist Meneer Mandela en Zuid-Afrika moet bedanken, dat zij mij de mogelijkheid hebben gegeven om deze film in hun land op te nemen”, vertelt Anil aan IANS.
Bollywood film “Gandhi, My Father” 2

17 REACTIES

 1. Volgens mij wordt dit toch wel een megafilm..
  Ik ga dit zekers huren. Ik snap niet dat zo’n film
  niet te zien is in de bioscopen. Gandhi is
  een legende en niet alleen in India!
  Ik heb op de site gekeken van Pathe, maar niets te vinden!
  Zelfs Hollywood zit te springen om dit te zien.
  Echt een misser van de organisaties!!

 2. He je weet maar nooit he. Miscien komt het wel in de bios.

  Maar ik vond het zo jammer dat ze de film Partner niet hebben gedraaid in de bios. Die is echt heel leuk heb ik gehoord.

  Maar naar deze ben ik echt benieuwd. 🙂

 3. V ik ben met je eens Ghandi een van de gootste mensen ooit een echte humanist respect voor deze mensen ook massoud lion of 5sher en che geuvara nelson mandela marthin lutherking steve biko etcc

 4. HALLO MENSEN

  Rajivie JIJ WEET NIET WAT JE GEMISST HEBT.
  WANT FILM PARTNER IS SUPPER COMEDY MOET NIET ALLEEN KIJKEN JIJ MOET KOPEN MAN IK GEEF JE 100% GARANTIE, MAN DUS GENIETEN VAN FIJNE AVOND

  MVG SHABNAAM

 5. zogenaamd tamina gaat die film niet bekijken mhaar gandhi heeft wel gestreden voor elke hindoestaan
  dus hou gewoon beter maar je bek dicht

 6. Deze film gaat echt scoren johh
  IK wil hem echt zien. Die film moet gewoon in de bios komen
  hoor ander is het dom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.