Opschudding door Bollywood film ‘Nishabd’

Bollywood - NishabdDe Bollywoodfilm ‘Nishabd’, met in de hoofdrol Bollywood mega ster Amitabh Bachchan en nieuwkomer Jiah Khan, heeft voor opschudding gezorgd. De film, die gebaseerd is op het boek Lolita, gaat over een oudere man (Amitabh Bachchan) die verliefd wordt op een 18-jarig meisje (Jiah Khan). Volgens de demonstranten is de film geen ‘echte’ Bollywoodfilm omdat het te veel beïnvloed is door de Westerse cultuur en het niet de normen en waarden van de Indiase cultuur heeft.

De film is pas in de bioscopen uitgebracht. Verschillende demonstranten hebben de film in de bioscoop verstoord en ook enkele posters vernield. Amitabh Bachchan was te gast bij het programma CNN-IBN en vertelde dat de film een onderwerp behandelt, dat nogal onbespreekbaar is maar steeds vaker voorkomt. Ook vertelde hij dat hij Jiah Khan een mooie jonge dame vindt, maar dat hij haar ziet als zijn eigen dochter.
© Bollywood.NL

42 REACTIES

 1. amitabh je bewijst weer hiermee dat je een topper ben.
  Inderdaad ik vindt dit ook niet kunnen,maar je laat alleen maar een kant zien van wat er in de wereld gebeurd.
  Ik weet zeker dat andere oudere generatie acteurs dit ook hadden willen doen,maar het misschien niet durfde.

  Ik vind je echt de beste.

 2. Nou ja beinvloed door de Westerse cultuur??
  Neuh,je hebt zoveel Bollywood films die ook zo´n
  ´´Wester´s jasje´´ dragen… Ok de film kan hard aan komen,ik heb Amitabh nooit zo´n personage zien spelen,maar ik denk dat een acteur/actrice toch wel alle personages moe kunnen spelen.Toch??

 3. In de film Aitraaz was er ook een soort gelijke verhaal tussen Priyanka en Amrish Puri.
  Maar het ging om het geld.

  En ik vind het dom dat ze durven te zeggen dat het te veel beïnvloed is door het westen. Voordat ze dit kunnen zeggen moeten ze eerst over de films met zoenen en seks enz. beoordelen.

 4. pedofels ik haat hun heel erg.die film zal heel goed zijn denk toch Amit ik gewoon de beste aktur ever

 5. HET IS MAAR EEN FILM MENSEN !!!!!!!!!!
  MAAR EEN FILM ,, NIET HET ECHTE LEVEN ..!!

  AMITABH BACHAN IS THE BEST !!!!!!!!!

  Laterszz ,,, 😛

 6. Mensen die de film nu al dom vinden moeten eerst gaan kijken en niet met vooroordelen komen. Zien is geloven. Waarom er op de folder 60 om 18 staat is gewoon een voorbeeld die ze willen overdragen aan de kijkers om te laten zien dat zulke relaties ook bestaan. De bedoeling van deze film is dus naar mijn mening om te laten zien dat deze relaties heel normaal zijn en dat men op zo een hoge leeftijd ook verliefd kan raken, maar helaas kan de hindoestaande gemeenschap/Idiaase bevolking dit “NOG” niet accepteren.
  Wel jammer!
  Maar ik zeg dat dit zeker een herinnering zal blijven voor de kijkers en velen zullen het na het zien van deze film niet volledig uitkomen voor hun eigen mening en weer zullen velen het zien als een taboe doorbrekende top film.
  Wat de tijden nu allemaal doen veranderen in een mens( zowel oud als jong) heeft niks te maken met verwestering van een cultuur. De gevoelens spelen een bijzonder groot rol.
  Dus bij deze zou ik kunnen meedelen om deze film zeker te gaan checken .. tenminste op dvd.

 7. Hallo mensen, ik wil jullie even laten weten dat afgelopen zaterdag Shahrukh Khan even op tv was. Hij was te zien bij het rtl5 programma: 101 meest sexy lijven!!!! Hij stond op nummer 74 of 72…. en staat hiermee hoger dan George Clooney die op nummer 80 stond!

  Ik wou dit even laten weten..
  groetjes

 8. Prem…ik weet niet waar jij allemaal over denkt..maar een relatie tussen een opa en een jonge meisje is net zoals een relatie van een 30 jarige met een 5 jarige..het is ranzig voor woorden! Dit soort gevallen komen inderdaad te vaak voor..maar juist daarom moet het niet bespreekbaar zijn. Het is net alsof die film zoiets goedkeurt..dat kan toch niet?

 9. Arisca schreef:

  Hallo mensen, ik wil jullie even laten weten dat afgelopen zaterdag Shahrukh Khan even op tv was. Hij was te zien bij het rtl5 programma: 101 meest sexy lijven!!!! Hij stond op nummer 74 of 72…. en staat hiermee hoger dan George Clooney die op nummer 80 stond!

  Ik wou dit even laten weten..
  groetjes

  ————————–

  En daar kom je nu pas mee!!!

 10. Ik vind die film eigenlyk niet kunnen maarjaa:P
  moet amitabh bachan maar weten ( is myn mening dus geen reacties aub)
  groetjes:D

 11. hmm interessante film..

  @ arisca

  JHAAAAAAAAA:D heb ik ook gezien ahahah kzag ald ie hollywood mensen opeens komt mijn schat shahrukh kwas zo hard aan het gillen jij wilt niet weten..=D
  maar yes.. 74 van de 101 is ook iets he..
  en wat die vrouw zei op de 8tergrond zij zo:
  ‘hij word door heel de wereld gekend en de hele wereld houd van hem, zou hij de persoon zijnd ie heel de wereld weer bijelkaar breng’ ofzoiets zei ze..=) so sweet..

  SRk is simply the best

 12. @@ Roya:

  hoe bedoel je dat zoiets “JUIST NIET” bespreekbaar moet zijn?
  Ik vind dat het juist moet worden aangetoond dat zulke relaties bestaan en hoe men hiermee omgaat! Verliefd wordt je niet uit je zelf, maar dat gebeurt zonder dat je er van bewust bent. Het gebeurt per ongeluk!
  Tis idd. raar dat zulke relaties bestaan, maar jah .. je kan je hart niet stoppen toch om niet van iemand te houden? Gevoel speelt hierbij een belangrijk rol en ik denk dat deze film wel eindelijk vertoond zal moeten worden om bepaalde dingen naar voren te brengen wat juist als Taboe punt/onbespreekbaar topic wordt gezien onder de hindoestaand gemeenschap.
  Ik vind dat men eindelijk weer aandacht schenkt aan de realiteit dan telkens komt met sprookjes achtige en/of avontuurlijke verhalen.
  Ik denk dat het zo een verhaal lijn zal hebben als Kabhi Alvida na kehna.( ook zo een realitiets film wat in het dagelijks leven voorkomt).
  respect voor RGV.

  Trouwens he Roya … niet dat ik je aanval, maar ik plaats gewoon mijn reaktie op de jouwne.
  Je zegt erbij: “Het is net alsof die film zoiets goedkeurt..dat kan toch niet?”
  Hoezo is dit een goedkeuring? heb je die film al gezien en is de leidraad hierbij om deze als goedkeuring de beproeven? ik dacht het niet!
  Ik heb de film nog niet gezien, maar ik denk dat het wel een vertoning waard is. Men moet niet schuilen voor de waarheid, men moet het juist met open armen accepteren dat zulke dingen echt gebeuren.

  Dus nogmaals mensen!
  voor degenen die interesse hebben en hun mening/kritiek verder inhoudelijk over de film willen plaatsen: Eerst kijken en dan reageren!

  groetjes.

 13. ton was ik kind.film shole van amitabchan en darmandra was in de bieskoop.nu ik wordet oud.maar amita beleef zo jang.ik ben 25 jaar..) zanda bad hindy en afgahanistan.

 14. Ten eerste kunnen mensen aub in leesbaar Nederlands schrijven, want ik snap niet wat jullie zeggen. Ten tweede kan ik me voorstellen dat deze film niet iedereen zal liggen. Maar Big B is zo een goede acteur dat ik er overtuigd van ben dat hij deze rol met integriteit zal spelen. Daarnaast is het in India nog steeds zo dat jonge meisjes ONDER de 18 uiteghuwelijkt worden aan veeeeel oudere mannen. Het zou dus hypocriet zijn tegen deze film bezwaar te hebben. Dit is ook geen mainstream film, zolang de mainstream films zich richten op de typische bollywood films met o.a. de Hindoestaanse normen en waarden, maakt het mij niet uit dat ook zulke kunstzinnige films gemaakt worden 😀

 15. people should get a life,and not be so obsessed with celebrity’s!JUST WATCH THE FUCKING MOVIE AND GET BACK TO YOURE OWN LIFE!PEACE IN THE WORLD FOR EVERYONE!

 16. jaa maar dit is niet nieuw voor ons..want indiaa neemt heel veel van de westerse cultuur overrrrrrr

 17. Ik wil de film graag sien. Big B heeft weer een ongeloofelijke perstatie geleverd als ik so naar de trailer kijk.
  Het is goed dat se eidelijk sulke dingen laten sien ik bedoel het hoeft echt niet altijd een sprookje te sijn toch?? Dit is net so’n verhaal als KANK. en omdat KANK een film was die in de echte wereld gebeurd heeft de film niet eens EEN award gekregn omdat sommige mensen de realiteit niet onder ogen willen sien pffffff.

 18. @Anchu..

  Beste Anchu,

  Ik ben blij dat je kritiek geeft, daar hou ik juist van..je leert er ook meer van. Maar sorry dat ik dit zeg…waarom voel je je zo aangesproken? Ik hoop niet dat jij ook een man bent van 50 of 60 jaar die geilt op meisjes van 17 of 18. En ze zeggen wel liefde kent geen grenzen..maar dat vind ik dus echt bullshit! Dat je KANK hiermee vergelijkt vind ik ook een beetje raar. Je hebt natuurlijk gelijk dat het een onderwerp is dat vaak voor komt in onze samenleving…maar we moeten het niet goedpraten…het valt niet eens goed te praten. Dus wat…jij geeft Dev en Maya gelijk dat ze zijn vreemdgegaan? Ze konden toch ook gewoon makkelijk eerst scheiden en dan aan elkaar denken..dan hoef je toch niet perse 2 mensen emotioneel en geestelijk te breken! Ik vond het een schitterende film…maar het had ook anders kunnen lopen. Dat je zoiets met een liefdesrelatie van een opa met een 18 jarige vergelijkt vind ik echt bizar!

 19. Anchu..

  Weet wel…dat meisjes had zijn kleindochter kunnen zijn! Wat heb je nou aan een relatie met een 18jarige als je zelf een opa bent? Ik vind het echt te ranzig voor woorden. Moet je maar eens nagaan. Als die 18jarige een kind krijgt…en die is uiteindelijk 20 jaar geworden..dan ligt zijn pa op sterven..tenminste als hij het geluk heeft 80 jaar te worden. Dat is toch niet goed? of zie ik het verkeerd?

 20. ik wou het ook zien man!!!!!
  mijn vriendin zij dat shahrukh op tv was ik vet jaloers!!!!!!!!!!!!!!!
  wat zijden ze overhem???
  ik wil het weten wedden dat ik voor life ging schreeuwen!!!!
  ohhh hij is soooooo sweet love him for ever.

  ps: kun je het ook op you tube zien?

 21. Beste Roya ..
  ben zeker blij dat jij onder heel van de weiningen valt die heel normaal en zonder uitschelden een tegen reaktie kan plaatsen. Waar ik eigenlijk op doelde met mijn reaktie is dat men niet zo moet zeuren van howwwwww .. dit kan niet! WANT JUIST ZULKE DINGEN GEBEUREN HEEL VEEL IN INDIA EN DAAROM KUNNEN DE DORPELINGEN VAN IDIA DIT NIET ACCEPTEREN EN KRAKEN DE FILM AF.
  DUS ZIJ Voelen zich aangesproken!
  Mijn vergelijking met film KANK is eigenlijk wel correct, want het vreemdgaan is dus eigenlijk ook niet een goedkeuring van indiers, maar gebeurt heel erg veel daar.
  DUS dwz. Geen van deze twee film keur ik goed, maar juist heeeel erg blij mee bent dat er eindelijk wat producers zijn die de realiteit met de exacte cast/acteurs naar voren brengt.
  De DURF om een taboe punt naar voren te brengen vind ik wel een vertoning waard!
  Kijk maar naar film Water. Ook een soortgelijk film, dus ook van dezelfde categorie.
  Deze film mocht waarschijnlijk niet in INDIA worden vertoond dacht ik.
  Maar ik begrijp effe niet waarom je zo aangeeft dat ik me aangesproken voelt?
  Een menig geven over een onderwerp wilt niet gelijk zeggen dat ik me aangesproken hoeft te voelen, maar kan toch ook zeggen dat je een ander kijk hebt van een enkel ander hoek naar deze onderwerp toe toch? Maar goed!
  Kan juist vol trots aangeven dat ik een jongedame ben van middle-age!

  @@ Sapna: u have just uttered the right WORDS girl! thumbright!

  mvg,

  Anchu

 22. Beste Anchu,

  Sorry…dacht trouwens dat Anchu een mannen naam was (mijn excuus…dacht dat ik tegen een man aan het praten was)..maar goed..Je hebt gelijk dat het goed is dat zulke producers taboes willen verbreken,daar ben ik ook voor maar juist om te laten zien hoe het moet…moeten ze ook wel een goed voorbeeld geven. Kijk…dat een 60 jarige op een 18 jarige valt…oke…maar hoe los je zoiets op? wat is het verhaallijn? Want al wordt deze vorm van taboe verbroken..het blijft slecht..bij KANK krijg je dat ook…je krijgt medelijden met Dev en Maya…terwijl ze slecht bezig zijn. Geef toe…als een man ons zo zou bedriegen..wat zeggen wij daar dan van?
  Als ze een goede film willen maken..dan moeten ze tonen in zo’n film hoe het in ieder geval NIET moet..En ja…je hebt gelijk. Het niveau hier is niet bepaald hoog..dat kun je ook zien aan de reacties en schrijfvaardigheid..heel veel mensen maken ongelooflijk veel fouten!

 23. @Roya

  ik ben het helemaal met je eens meid

  @Arisca

  heb ik gezien ik heb het gewoon tegen iedereen gezegd of tie het nou horen wou of niet alleen was het wel jammer dat ze hem niet langer hadden laten zien

 24. @@ Roya~

  Bij film KANK ben ik helemaal niet eens met het einde! Tot de dag van vandaag kan ik het einde niet respecteren, want zo geef je aan dat vreemdgaan goedgekeurd wordt, MAAR Nishabd is geen geval over vreemdgaan enzo .. gaat gewoon over 2 vrijgezellen mensen( neem ik aan, want heb de film nog niet gezien. ik suggereer aan de hand van het revieuw)
  Maar ik denk dat er een hoogte punt zal zijn in de film om aan te wijzen dat zulke relaties bestaan, maar niet acceptabel zijn in ons gemeenschap. Ik hoop dat RGV zoiets wel vertoont en niet als KAran Johar de fout ingaat met zijn einde.
  En jah! zoiets kan je heus niet oplossen meid! verliefdheid kan je niet stoppen dus tis onoplosbaar! Of je moet je echt gaan inhouden om niet van zo een jonge vrouw of oude man te gaan houden ook al ben je verliefd, maar ik zeg gegarandeerd dat dat heeel erg moeilijk zal zijn.
  Ik wacht al geruime tijd op deze film en hopelijk zullen ze hem hier in de bios draaien, want heb vernomen dat het niet wordt afgedraaid.

  groetjes,

 25. westerse invloeden come on men
  toen meisjes geboren werden in india waren ze al besteld door volwassene mannen back in the days
  toen werd het cultuur genoemd en nu maken ze er zo ene punt van..
  hypocriet

  wel een goeie film anyways

  kusjes

 26. het is maar een film en het is niet waar gebeurd dus jullie maken zorgen om niets roya en anchu

 27. In de film wordt de gemeenschap oude Amit bekritiseed. Naar mijnsinziens is de schuld van dat meisje Jia Khan. Zij wist dat Amit getrouww en goed gezin had. Wat had het meisje eigenlijk te bieden. Niks dus dan sex.
  Amit had alles te bieden en zij wilde gewoon ervan profiteren. De weelde die de oude man had, was voldoende om haar verdere leven van te genieten. ZZij was helemaal verkeerd bezig en in werklijkheid moet zulke meisjes veracht worden door de gemeenschap. Jammergenoeg, dat zulke gevallen niet strafbaar is.
  Het is maar een verhaal, dat ook in gewone leven gebeurd. Rijke mannen of rijke vrouwen worden benaderd door jonge meisjes/jongens, alleen om van rijk te worden. Wat hebben ze te bieden anders dan sex.
  In de film wordt ook gesuggereed door Jia, dat Amit geen bezwaar moet hebben, dat zij degene moet zijn die bezwaar moet hebben om liefde te bedrijven. Dit omdat zij jong is.
  Onzin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.