Shah Rukh op tv: overweldigend of overdreven?

Bollywood - Shah Rukh KhanMiljoenen Indiërs zaten gisteravond aan hun televisie gekluisterd om het debuut van Shah Rukh Khan (SRK) te zien in zijn rol als presentator voor de Indiase versie van ‘Who Wants To Be A Millionaire’, ‘Kaun Banega Crorepati’ (KBC). SRK verving Bollywood legende Amitabh Bachchan als gastheer. Big B presenteerde KBC vanaf 2000, maar moest afzeggen vanwege ziekte.

Het programma ontving verschillende reacties. Het vrouwelijk en jongere publiek lijkt positiever te zijn dan het mannelijke publiek. Verschillende vrouwelijke kijkers vertelden aan de BBC dat ze liever naar Shah Rukh Khan keken dan naar Amitabh Bachchan; SRK is een grotere entertainer. Een aantal jongere kijkers gaf aan, het stoer te vinden dat de Bollywood acteur een aantal zinnen in Bengali rapte, nadat een deelnemer hem dat had gevraagd. Ook stelde hij een andere deelnemer op zijn gemak, door hem toe te spreken in Tamil en gaf hij weer een andere deelnemer een ‘high-five’ toen hij een een goed antwoord gaf. Hierdoor staat hij dichter tot het publiek dan Amitabh Bachchan, volgens het vrouwelijk en jongere publiek.

Het zijn voornamelijk de mannen die hier anders over denken. Die geven aan dat het programma een overdosis was van Shah Rukh Khan. Ook tijdens de reclame, ging het meer om Shah Rukh Khan dan om het programma zelf. Eén van de mannelijke kijkers vertelde;”Hij heeft niet het charisma en de uitstraling van Amitabh Bachchan. Met SRK als presentator richt de show zich zeker meer op het vrouwelijke en jongere publek.” Het mannelijk publiek geeft aan dat de Bollywood acteur zeker een dosis aan energie heeft toevoegd aan het programma, maar het niet haalt bij The Big B.

Directeur Siddhart Basu van het bedrijf Synergy Communications dat het programm produceert, verteld dat het programma, het spel, de set, alles hetzelfde is gebleven, maar het door Shah Rukh Khan toch anders is geworden. ‘Kaun Banega Crorepati’ is nu jonger, meer speels en extravert, doordat hij het presenteert.

“Amitabh Bachchan was geweldig als presentator. Hij is onvervangbaar, heeft stijl, hij heeft veel voor de show gedaan en hij sprak geweldig Hindi maar ook Engels. Voordat hij de set op kwam, bereidde hij zich goed voor tot in het kleinste detail. Maar aan de andere kant”, zo verteld Mr. Basu, “is Shah Rukh Khan de perfecte presentator om het jongere publiek aan te trekken.” © Bollywood.NL

62 REACTIES

 1. nee amithab is stijfies een sharukhan is wat losser dus hij moet blijven…wat voo ziekte heeft amitabh….arme g0zer

 2. ja Shah Rukh Khan is veel beter dan BigB hij heeft zijn tijd al gehad, die mannen zijn gewoon jalours op Shah Rukh Khan

 3. Nou succes dan SRK!

  Ik vond Amitabh wel een hele goede Gastheer. Kijken wat SRK van bakt!
  Zien is pas geloven!

  Het allerbeste.

 4. OWWW!!! hij staat kk lauw op die fotow!!
  ik zelf vind dat sharukh khan er beter staat dan amitabh…

 5. ik wens hem heel veel suc6 en ik weet seker dat se nu wel sulke dingen seggen als big b is onvervangbaar maar let op die worden nemen se heus wel terug

  XxX-payel**

 6. Nou ik heb allebei de delen gezien van KBC
  en van gisteren en vsan vandaag
  ik vond hem geweldig!
  Hij is zo grappig!!! Je hebt gewoon meer zin om te kijken naar dat programma, terwijl dat niet zo was bij amitabh. Hij deed het erg proffesioneel maar niet echt interessant en enthousiast vond ik.
  Ik vind zoals hierboven in de tekst ook al is weergegeven dat srk de jongeren meer betrok om te kijken!

  Dus voor mij; Ja hij doet het beter dan amitabh.=) (en nu niet allemaal gaan schreeuwen nee amitabh dit neehj amitabh dat . Dit is mijn mening klaar heeft niemand iets over te zeggen.=).)

  GO srk! kan niet wachten tot zijn andere episodes van kbc!

 7. Shahrukh khan is gewoon de beste en lekkerste gozer op aarde! ik wens hem veel gelukt!
  Shah Rukh Khan…Best of Luck!
  Love U forever..

 8. SRK WORDDD NOOOIT VER EVER BETER DAN BIG B .. DAT IS GWN EEN FEIT !!!!!!!!!!!!!!! MAAR IK ZEG NIET DAT HIJ SLECHT IS.. !!

 9. Srk is echt geweldig, oke hij was nerveus dat kon je wel aan hem zien. Maar de 2e episode was hij veel relaxter. Srk heeft humor, AB is ook goed maar persoonlijk vind ik hem te saai en te serieus. Ik snap dat de mannen Srk niet leuk vinden omdat die simpelweg jaloers zijn op Srk. GO SRK WE LOVE YOU FOR ALWAYS!!

 10. mensen mensen,

  laten we het aub niet gooien op een wedje van wie beter is en wie niet!

  Allebei hebben hun eigen stijl van presenteren en dat wordt zeker gewaardeerd door de kijkers!

  Hou op met elkaar afkraken en geniet van de episodes.

 11. Sorry mensen,

  Hoe is kunnen jullie nou The Big B met Sharuk Khan vergelijken. Laat Sharuk maar bereiken wat The Big B heeft bereikt. Sharuk doet alles wat the Big B reeds heeft gedaan. Madamme Tussaud, Don, KBC en nu is hij met Deewaar bezig. Zielig die Sharukh. P.S. We haven seen the Shaheshah and also the king Khan. Ab a gaya hai sab ka GURU.

 12. Harold Ramdjas,

  euhmm sorry hoor maar,
  Zovan srk doet big b na?
  halo kan srk er wat aan doen dat mensen hem met big b vergelijken? kan hij er wat aan doen dat hij zo goed is om met big b om vergelijkt te kunnen worden. Door hem met big b te vergelijken laten mensen alleen zien hoe goed srk is? waarom vergelijken ze hem BIJNA nooit met aamir, salman, akshay etc etc.

  En nog over don, kbc, madamme tussaud.
  euhm meneer of mevrouw wat je ook bent, waar slaat da op over da reacties van don. Farhan Akthar vond dat srk de juiste persoon was om DOn te doen. en srk heeft gwn gespeeld. En wat betreft kbc, het was karans idee om het srk te laten doen!! dus nu niet komen zeggen dat srk hem na doet oke?
  en over madamme tussuad.
  Mensen vonden hem goed genoeg en bekend genoeg om een beeld van hem te maken! heeft ook niks te maken met big b na doen! zovan alleen big b heeft een beeld van bollywood verder niemand mag dat? zo zielig!

  MEnsen ACCEPTEER n0u dat srk gwn goed is? wat is jullie probleem man:S
  srk-amitabh-srk-amitabh kword er gek van!
  HEt is gwn SHAHRUKH KLAAR!

 13. hahahaha…goed gezegd srkajol! Ben ik helemaal met je eens..Aishwarya heeft toch ook een beeld in madame tussauds..dan zeggen we toch ook niet dat ze (ik zeg maar wat) Jennifer lopez wilt nadoen? Kom op man..
  Ik gun Shahrukh Khan het beste. Hij kan goed acteren, speelt in goeie films, is knap, en ook nog eens zeer intelligent. Wat boeit het nou wie wat of waar doet.

 14. mensen dit geloven jullie misschien niet ( ik ook niet majah) ik was gisteren met deze persoon online!!!(msn) hij was online misschien was het iemand anders maar we hebben wel gepraat:P

  srk you are the best(K)

 15. Heej mensen, jullie zijn dom Weet je wat The Big B. berijkt heeft jullie zeggen dat omdat jullie ook indiers zijn of zo…. Maar The Big B. is veel veel veel veel beter man!!!!!
  GO BIG B. GO BIG B. dáááááááááááááááááhhh!!!! The Big B. is veel beter dan die SRK ofzo……!!! >:D Bye ×××××××× Caty

 16. Baadshah vs Shahenshah KBC 3 vs KBC 2
  Opening Night TV Ratings Breakdown (aMap overnight Cable & Satellite audience, City KBC 3 (Jan-22-2007) KBC 2 (Aug-05-2005)
  Bombay 6.3 – 9.5
  Delhi 2.5 – 6.5
  Calcutta 2.0 – 5.4
  All India Viewership (approx) 11.3 million 21.5 million
  Ik denk dat bovenstaand genoeg zegt. Ga maar naar http://www.ibosnetwork.com. TH BIG B IS THE BEST. Afgelopen heeft weer een Franse onderscheiding ontvangen en is hij gekozen als THE BEST INDIAN FOREVER..

 17. Amitabh Bachchan has bagged awards and acclaims from all over the globe for his remarkable performances. Famed as the superstar on the Indian Film Industry, AB’s talent recently won him the French Legion d’Honneur – the highest civilian award in all of France.

 18. @harold ramdjas
  Dat kan dat de ratings zo zijn.
  Maar kan je mij vertellen waaarom je dan big b met srk vergelijkt
  die man is 20 jaar ouder dan srk!?hellowwwwww
  weetje wat ik geef om die onderscheidingen die al die andere landen maken? NIETS!
  En ik ben mijn respect voor ‘big’ b totaal verloren! omdat die man heeft gezegd: ik ga beter nogwa doen dan kan srk me weer kopieren

  ZIELIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SRK THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. @@ Harold Ramdjas: heel goed van je ,,ik wilde nog de ratings gaan posten, maar dacht ik weer tis niet het vergelijken waard.Men zal van Big B houden als KBC host, maar men gaa took leren van SRk te houden als KBC host.

  @@ Srkajol: datgene wat BigB zei over het kopieren gedoe he … weet jij wat sarcasme en grappen maken onder vrienden inhoudt? Big B en SRK zijn hele goede vrienden van elkaar, dus maak jij je druk om woorden die door jouw zeker verkeerd is begrepen meid!

  Want wat dacht jij toen SRK zei op NDTV channel over Amitabh. SRK zei: ik zal hem opzoeken en neerschieten die Amitabh .. maar dat allemaal was weer sarcastisch bedoeld om de media een beetje te dimmen, want er deed toch een gerucht de ronde dat deze 2 mega sterren een ruzie hebben? das zowiezo niet waar. Ze zijn gewoon goede vrienden en de media probeert er mee rmisbruik van te maken met allerlei misselijke berichten die niet waar zijn.
  Zou je voor dit bericht dan SRk disrespecteren en minder waarderen? Dat zou je in principemoeten doen he? maar das allemaal sarcasme!

  Mensen Big B is zelf opgestapt, omdat hij niet uitkwam met zijn tijd en hij de show een beetje saai vond en hij bedoelt zeker NIET de audience en de gasten, maar presenteren werd beetje eentonig voor hem.
  SRk daarentegen doet het heel goed denk ik! heb maar een aflevering gezien!

  Ik zou zeggen het allerbeste aan alle fans!

 20. @anchu

  Ja ik weet heel goed wat grappen maken onder vrienden inhoud meid!
  Nou dat kan ik dus niet weten als ik zo een artikel lees. Op dat artikel staat het zo geschreven dus lees ik het zo. Hoe moet ik in godsnaam weten om op wat voor manier hij het heeft bedoeld? Overal staan er van die waardeloze artikels van dit heeft srk gezegd over hem dit heeft dat gezegd over hem tjaa. dan kan ik niet weten op wat voor manier ze het bedoelen. En als ik nog al die reacties van die mensen lees dan denk ik automatisch dat het op een negatief manier gezegd is.

  Ik heb niet gezien toen srk dat zei over big b. Op tv zien is anders en lezen is anders. Als ik big b zou horen en zien op wat voor manier hij het zegt dan zou ik het ook anders vatten.dusjha

  @ harold Ramdjas
  Waar ben j mee bezig?
  al die awards al die onderscheidingen dat hij krijgt dat kan leuk voor hem=) Zal ik eens van srk sturen wat hij allemaal heeft?
  OMG ik snap dat big b een superster is. hoef je niet met al die dingen te gaan laten zien jeetje!

 21. One of the problems that all of us face, and which extends to people at the top too, is the constant necessity to become, rather that just be. A case in point clearly is that of Shah Rukh Khan, who at every juncture tries to be the big B. Whether it is as Don, or whether it is occupying the hot seat in KBC.SRK is a brilliant actor, but even he cannot measure up to the big B. This is not to take away any credit from him, but it is important to emphasize that the reverse i.e. of the Big B aping SRK would also not look goon on the screen. A couple of episodes into KBC, and one can already see that whenever SRK is being himself, he is wonderful. Only in those scenes where he is trying too hard to act and sound like the big B is he looking pathetic. Hence, the message that SRK must take home every night is “Please be, don’t become”.

  Het is vrij om te reageren of niet !!!!

 22. Opinion Poll Results:

  Who will win the Bachchan, Shahrukh power-battle?

  You have already cast your vote.
  Of course, Big B 57%
  Only SRK 16%
  Who cares? 27%

  Look for :www.indiatimes.com

 23. what the ..
  wat lullen jullie die ouwe is zooo jaren 70
  maar srk is gewoon geweldig in vergelijking met die zogenaamde Big B
  zijn tijd is geweest wrm moet srk altijd vergeleken worden met amitabh?
  en de meesten kiezen natuurlijk ook amitabh dat is wel duidelijk want hij is hindoe.
  jullie kunnen het gewoon niet hebben dat een khan een keer aandacht krijgt

  amitabh fan get a life…..
  laat srk met rust jullie willen hem gewoon ruineren!!

 24. @ Harold Ramdjas

  Ja is vrij om te reageren maar jij reageert niet op de artikel of op de berichten van andere mensen jij stuurt andere artikels.=S weird.

 25. srk lover:

  Wat heeft eea met geloof te maken. Het zegt meer over jezelf. Sharukh is toch met een hindoe getrouwd. Je weet dus niet waar je het over hebt. Ik ben een een hindoe en mijn vrouw is een moslima. Zielig dat je geloof erbij haalt !!

  srkaj01:

  Jammer dat jij niet kunt lezen !! Aktie is reaktie.. ! Dus ga niet een beetje zielig lopen doen…

 26. hahahah domme mensen

  je ziet duidelijk dat srk beter is man DUIDELIJK en mensen die dat niet zien moeten een goeie bril kopen of ze zijn dan humorloos kijk big b dan met zijn lelijke face presenteren en srk gwn lollig en heeft een schone hart voor iedereen!!

  en voor srk is iedereen gelijk als het presenteert! weetje toen iemand verloren had gaf hij zijn f*ocking horloge ouwe denk je dat BIG B dat GAAT DOEN??? dus nieT!!! hij vraagt zelfs geld voor zijn pis!!

  SRK ga zoooooooo dooooorrrr ouwe!!!!

  ennneee BIG B ga jij maar…. Oprotten:P

  ciao

 27. hij vraagt zelfs geld voor zijn pis!!—
  ——————-

  OMG wat denk jij Friend dat is so niet waaaar dat jij srk beter vind is jou mening maar er zijn genoeg andere mensen die BIG B beter vinden dan hoeft niemand een BRIL te kopen
  alleen domme mensen die zeggen dat john abraham lelijk is dat is niet waar john abraham is mooi

 28. Nou zo een achterlijke reaktie van Pakii- Akii had ik niet verwacht, maar tjah .. wat te doen .. gekken en gestoorden moeten ook hun meningen kwijt!

 29. pakii-akii:

  Hoeveel liters pis heb je gekocht en of heb je in je voorraad. Sharukh verkoopt toch ook zijn lichaam voor Karan Johar…..!!!
  VAn normen en waarden heb jij geen kaas gegeten. En als je uit Pakistan komt dan wil ik je een gratis raad geven om terrorisme te bestrijden in je land. Waarom al dat gevloek en schelden ! Jij bent behoorlijk gestoord, dat is in ieder geval duidelijk.

  Voor mij is big B de beste.

 30. Ik kan echt niet geloven wat sommige mensen hier zeggen. OMG… de mensen die geen respect hebben voor SRK jullie zijn egt zielig. AB en SRK hebben veel verschillende stijlen. Ze zijn allebei goed, ik ben een SRKfan maar ik ga hier niet AB lopen uitschelden. Als ik dat zou doen zou ik egt zielig zijn. Wie ben ik of wie zijn jullie om zo over die mensen te praten.

  Srk verkoopt zijn lichaam of anderen woorden owww alsjeblieeeeeft zeg. He’s a one man industry, hij is geweldig. Ik snap niet waarom sommige mensen jalour op hem zijn.
  HEBBEN JULLIE OOIT OPGEMERTK HOE RESPECTVOL SRK OVER AB PRAAT????
  Al hou je niet van Srk toon dan minstens respect voor zijn liefde voor AB, want Srk zegt altijd dat hij nooit in de schoenen van AB kan staan. Kan hij er wat aan doen dat hij gevraagd is voor remake DON, KBC (waxbeeld madame tussaud) geloof me iedereen zou deze aanboden nemen Zelfs de gene die hier nu Srk uitschelde.

  Mensen die uitschelden zijn erg laag van niveau, ik walg ervan om die dingen te lezen. AUB let op je woorden!!!

  (BTW) GO SRKJAAN your fantastic at KBC!!!!!

 31. @pakiii-akiii

  jij bent de meest onrespecte persoon die ik tot nu toe heb gehoord schaam jij je niet ofzo denk het niet anders zou je dat niet zeggen he

 32. @harold,

  ha ha ha als ik niet kon lezen zou ik alle ONDERSCHEIDINGEN en al die andere shit ook niet kunnen lezen en zou ik niet kunnen reageren
  please lul je zelf niet uit. danku

  en nog iets hoe zielig kan een mens zijn om te zeggen dat srk zijn lichaam verkoopt?
  mag ik dat weten wilt u een uitleg geven wat u met dat zin bedoeld?

 33. and by the way meneer harold of mevrouw wat j dan ook bent

  WIe in godsnaam is hier zielig aan het doen?
  omg. zovan ik wil bewijzen dat AB the best is en daarom stuur ik zijn onderscheidingen, de ratings van kbc, dit dat.. omg
  Dan vraag ik me af wie hier nu zielig is?
  zal ik de goede reacties vanuit krant of sites of acteurs etc over srk and kbc sturen?

  maar dat doe ik niet ik hoef niet te bewijzen dat srk de beste is!zoals andere mensen het wel doen bij ab..
  Ik heb geen gevoel om artikels en al die andere shits te sturen om srk groter te maken! Mensen weten toch dat hij simply the best is!

 34. srkj01:

  Iedereen weet dat KARAN JOHAR GAY is !!! Ga maar op filmsides ( indiafm.com/bollyvista.com/filmfare.com/smashits.com/glamsham.com/bollywood.com/planetbollywood.com/sulekha.com ) en kom je er wel achter.Zonder films van Karan Johar is SRK niets. Hij heeft eea met anderen geprobeerd en helaas zijn de films geflopt !! Als een het heeft over het verkopen van pis ??? SRK is goed maar niet beter dan THE BIG B.

 35. @Harold Ramdjas

  karan is geen gay ziet er misschien zo uit maar is het niet heeft hij zelf gezegd dat mensen die da zeggen hem aan het lachen maakt dus je hebt hem net aan het lachen gemaakt

  en waarom nou zo gemeen tegen amitabh ji of srk doen is toch nergens voor nodig een acteur verkoopt zijn lichaan/gezicht want dat is zijn baan!!! deeeeeeeeee

  nou jah ga maar weer verder met je nutteloze opmerkingen als jij daar van opknapt moet je het maar zelf weten

 36. @harold

  sorry maar je lult je zelf weer uit.
  Het kan dat karan gay is daar heb ik schijt aan. van mij mag hij GAY zijn ik geef daar niks om=) de enige wat me interesseerd is srk! dus haal karan er ff niet bij.

  PARDON! zonder films van karan is hij niks??? wtf. is goed jonge.=)
  wie heeft er in SUPERHITS van Yash chopra gespeeld als ik vragen mag?Veer zaara, Ddlj,dil to pagal hai!
  amitabh? neehj sorry SRK!

  VOOR JOU is AB beter dan SRK!
  Voor MIJ is SRK beter dan alle bollywood acteurs bij elkaar..=)
  tjaa meningen kunnen verschillen

 37. :@ Harold

  ik weet wel waar ik het over heb maar jij daar aan tegen??
  had ik om je reactie gevraagd?
  nee!! dus!!
  ik wou alleen duidelijk maken dat hindoe`s soms voor getrokken worden alleen door het geloof, en soms zeggen mensen ook weleens ik haat die vanwege geloof blabla…
  ik zei niet dat amitabh slecht is omdat hij hindoe is maar ik denk gewoon dat mensen andere voortrekken vanwege geloof.
  en je moet je niet zo aangesproken voelen

 38. SRKAJ01:
  SUPERHITS VAN YASH CHOPRA !! DEEWAAR, TRISHUL, KABHIE KABHIE, KAALA PATHER, SILSILA ….TOEN ZAT SHARUKH NOG IN GROEP 8….!!

 39. Harold Ramdjas
  ik heb het neit over de superhits waar srk niet heft ingespeeld jha?
  jij zegt zonder karan is srk niks! en daarop heb ik antwoord gegeven in welke yash chopra films srk heeft gespeeld!
  Nu ga jij de onderwerp veranderen! Je gaat nu naar welke superhits van Yash zijn. DAar heb ik het niet over!
  Lees goed en niet onderwerp veranderen!

 40. srkaj01:

  Ik heb het goed gelezen en ben niet van onderwerp veranderd !!

  Ik citeer wat jij hebt geschreven: wie heeft er in SUPERHITS van Yash chopra gespeeld als ik vragen mag?Veer zaara, Ddlj,dil to pagal hai!amitabh? neehj sorry SRK!

  Dus is mijn antwoord ook duidelijk !!

  Schoenmaker blijf bij je leest !!!

 41. Political protests against SRK, KBC & Star.

  New Delhi: His dimpled smile and witty humour won hearts and made him the king of Bollywood.

  But looks like it will take some time before Shah Rukh Khan earned the same status on the small screen.

  SRK’s remarks on Maharishi Balmiki on TV show Kaun Banega Crorepati has landed him in a fresh controversy. Activists of a religious group — Bhartiya Balmiki Dharam Samaj — on Wednesday burnt effigies of Khan and the director of Star Plus to show their resentment against the derogatory remarks.

  While hosting a recent episode of KBC, the actor had allegedly made some remarks against Balmiki.

  The community described his comments as “derogatory” and claims that they have “hurt their religious sentiments.” The activists have even demanded a written apology from Khan and the channel, its president Hans Raj said.

  Going by the Television Audience Measurement (TAM) ratings, a lot of people haven’t liked SRK as a replacement to the previous show anchor — Bollwood star Amitabh Bachchan.

  The TAM ratings showed a dip in viewership for the popular quiz show, suggesting that Shah Rukh Khan is perhaps not doing a good job on KBC3.

  Shah Rukh, on his part, feels fairly pleased with his small-screen performance. “I think I am doing good and the reason I know that I am doing good is because I get to hear it from a lot of people. There are also a lot of figures and analysis that speak only good things,” he says.

  http://www.ibnlive.com/news/a-joke-on-kbc-…ss/32965-8.html

  Volgens deze artikel doet SRK het niet zo goed!
  Ik vond Big B een betere host!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.