Diplomatieke rel discriminatie Big Brother-huis

Dinsdag schreven wij al over de Britse Big Brother-show waar de 31-jarige Bollywood-ster Shilpa Shetty voortdurend wordt bespot door een aantal andere vrouwen in het huis. Wat begon met discriminerende teksten jegens Shilpa, dreigt uit te groeien tot een rel van internationale proporties, met straatprotesten in India en discussie over discriminatie in het Britse Lagerhuis.

De Indiase regering heeft formeel geklaagd bij de Britse regering en toevallig op bezoek in de Indiase stad Bangalore moest de Britse premier Tony Blair het gedrag van de bewoners van het Big Brother-huis verwerpen. Inmiddels is de politie een officieel onderzoek gestart naar het vermeende racisme. Blair, die naar eigen zeggen geen enkele aflevering heeft gezien, moest zelfs in het Britse Lagerhuis zeggen dat hij tegen alle vormen van racisme is.

In de show, die inmiddels voorpaginanieuws is in Indiase en Britse media, is er volgens producent Channel Four geen sprake van direct racisme, maar meer van een ‘culturele clash’. ‘Is dit wat Groot-Brittannië vandaag de dag is,’ vroeg Shilpa zich af. ‘Het is beangstigend, en best jammer eigenlijk’ vindt de Bollywood actrice. Slecht voor de kijkcijfers zal de rel zeker niet zijn.
© Bollywood.NL

15 REACTIES

  1. Wat een trut zeg die blonde tsss Shilpa Shetty ik ben 100 % achter je meid 🙂 Ze zijn gewoon puur jaloers 🙂 Lov You Meid 🙂

    Groetjes

  2. Ik wist dat het goed voor de kijkcijfers was.
    Maar het was zelfs op het nieuws. De andere spotten met haar. Ze zeiden dat ze met haar handen eet en ze doen haar accent na en ze kunnen haar naam niet goed spreken.
    Ik zou er gelijk uitstappen en een rechtzaak beginnen. Want dit kan gewoon niet. Ieder cultuur moet je respecteren.

  3. Die sletjes zijn gwn sow jaloers op Shilpa en dan gaan ze nog van alles er bij verzinne. Maar Shilpa ga door jij bent de beste

  4. ze is egt lomp dat ze dat doet..alleen maar om aandacht te trekken..pff
    ze wordt dat egt beledigt jonge

  5. ahahhahaha wat moet dat blonde voorstelllen ik bedoel omdat sij miss GB is hoeft se tog niet so te doen tsss

  6. Wat een zootje allemaal. Maar toch is het goed dat Shilpa zelf niet is uitgestapt. Omdat het anders een beeld geeft van de buitenlanders (namelijk de bruinen) die geen confrontaties durven aan te gaan. Petje af voor Shilpa!! Zeker vanwege het feit dat ze sterk in haar schoenen staat en open en eerlijk reageert. Ze konden haar naam inderdaad niet uitspreken en noemden haar Shullup. Ook werd ze beledigd met het woord paki.
    Wat ik wel goed en belangrijk vind is: je ziet n.l. het verschil tussen de blanken en de buitenlanders. Ik heb echt respect voor Shilpa zeker omdat ze haar normen en waarden ook handhaaft en dat ze daarnaast zichzelf is. Ondanks de gemene uitspraken vergeeft ze diegenen toch en bekijkt ze het probleem van verschillende kanten. Ze is een voorbeeld voor de andere vrouwen in het huis die geen respect en zelf respect kennen of hebben. Ik hoop dat Shilpa uiteindelijk gaan winnen, maar aangezien het om een buitenlander gaat verwacht ik niet veel. Wat betreft racistische opmerkingen hoop ik dat het verbeterd wordt in de toekomst. ……..

  7. Ik hoop juist door dit gedoe dat Shilpa de uiteindelijke Finaliste wordt!

    Wat ga ik hard gillen toch als dat gebeurt!

    Yoehoeeeee

  8. echt raar man maar dit was ook op nieuws ze hadden weer goedgemaakt ofzo shilpa is echt mooi.
    maar zijn die 2 vriendinnen ofzo en ze heeft gelijk wat heeft ze hun gedaan.
    Mensen kunnen raar doen.

  9. hahahahah!!! met je eens pria… Ze lijkt egt iop n mongooltje en beledigt ze Shilpa ook nog!! HOPELOOS…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.