Eerste Duits tijdschrift over India & Bollywood

Indien magazinDe groeiende populariteit van de Indiase cultuur, Indiaas eten en Bollywood heeft er in Duitsland toe geleid dat er nu voor het eerst ook een tijdschrift onder de titel ‘Indien-Magazin’ is gelanceerd. De eerste editie gaat onder meer over Darjeeling Tea, de film ‘Don’ van Farhan Akhtar, Aishwarya Rai in de film ‘Umrao Jaan’, de Indiase keuken en Bollywood shows in Duitsland. Op de cover staat niemand minder dan Shah Rukh Khan. Volgens de hoofdredacteur van het blad, Michaela Ohrem, heeft India heel veel te bieden als vakantieland, economische partner en uiteraard entertainer in de vorm van Bollywood.

Ohrem liep daarom al langer met het idee om een tijdschrift over India en Bollywood uit te brengen, te meer omdat er op dat gebied geen bladen of kranten in Duitsland verkrijgbaar waren. Na het zien van de overweldigende reacties op de film ‘Veer Zaara’, die tijdens de 55e editie van het Berlijns filmfestival werd vertoond, besloot hij de grote stap te wagen. Achteraf gezien was dat een wijs besluit want de eerste editie van Indien-Magazin heeft tot hoge verkoopcijfers geleid. Het tijdschrift zal vooralsnog om de twee maanden in Duitsland verschijnen. De uitgever is inmiddels in onderhandeling met Zwitserland om het blad mogelijkerwijs ook daar uit te brengen. © Bollywood.NL

10 REACTIES

  1. k wil india ook een keer bezoeken.lijkt me leuk enz.k kan de taal half goed vertstaan dus k ga cker k keer naar india

  2. Ik kan praten en verstaan en ik snap niet waarom jij segt dat je voor moet schamen en ik heb self in india gewoond het buiten kant siet er prachtig uit maar als je het van binne kijkt dan denk je wowwwwwwww hier wil ik echt niet wonne het is erger dan het getto streerts van amerika

  3. Ook ik wil een keer cker naar india gaan, momenteel lees ik er veel boeken over, maakt
    niet uit wat, romans, literatuur reisgids,whatever, en de films heeben uiteraard ook mijn belangstelling

  4. Jammer dat er in Nederland weinig films te krijgen is over
    Bollywood. Hier in Duitsland gaat het zeer goed, daar vliegen
    ze als warme broodjes over de toonbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.