Universitaire onderscheiding voor Amitabh Bachchan

Bollywood superster Amitabh Bachchan krijgt op 19 Juli een universitaire onderscheiding in Leicester . Duizenden fans kijken vol verwachting uit naar de gebeurtenis. De Engelse stad Leicester heeft een groot aantal inwoners die van Indiase origine zijn. De stad heeft ook diverse bioscopen die uitsluitend Indiase films vertonen.
Amitabh
De ‘Montfort University’ in Leicester, die elk jaar een aanzienlijk aantal studenten uit India aantrekt, zal de ’the Honorary Doctor of Arts’ onderscheiding aan Amitabh Bachchan uitreiken als erkenning voor zijn lange en indrukwekkende filmcarrière. Volgens een woordvoerder van de Universiteit is Amitabh Bachchan een beroemde persoonlijkheid in de ‘creative industries’ en is zijn energie en proffessionalisme een inspiratie voor hun studenten, afgestudeerden en met name diegenen die een carrière in de filmindustrie ambiëren. Na de uitreiking zal Amitabh Bachchan duizenden fans toespreken en kan men meedoen aan een prijsvraag waarbij de gelukkige winnaars de superster mogen ontmoeten. © Bollywood.NL

7 REACTIES

 1. Amitabh Bachchan is now Dr. Amitabh Bachchan
  By IndiaFM News Bureau, July 10, 2006 – 04:31 IST

  Its great news for Amitabh Bachchan’s fan as their favorite actor
  will be honored by the Leicester University with an honorary degree of
  Doctorate of Arts for his contribution to the movie business in India.

  Being an ambassador for UNICEF Amitabh will receive the degree at the
  graduation ceremony of the De Montford University at Leicester. The
  ceremony will be on July 19. It is believed that Bachchan will address
  his fans at a special event at the Walkers Stadium at Filbert Way.

  Former South African President Nelson Mandela was the last person to
  achieve that recognition for his charitable work.

 2. […] Bollywood superster Amitabh Bachchan heeft afgelopen vrijdag tijdens een diner in het ‘British House of Commons’ 26.000 pond weten in te zamelen voor de slachtoffers van de Mumbai aanslagen op 11 juli. Het diner was ter ere van de Universitaire onderscheiding die Dr Bachchan heeft ontvangen van de Monfort University in Leicester. Nelson Mandela was de laatste persoon die deze zeer speciale onderscheiding in ontvangs mocht nemen. De 64 jarige Bachchan voelde zich zeer vereerd en was diep ontroerd door alle lof en aandacht die hij kreeg. Bescheiden als hij altijd is, zei de megaster dat hij de onderscheiding ziet als erkenning en waardreing voor de gehele Indiase filmindustrie. Tijdens zijn toespraak waarbij alle aanwezigen aan zijn lippen hingen, maakte hij van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op de bloedige aanslagen van 11 juli in Mumbai. Hij gaf aan dat de aanslagen hem diep hebben geraakt, uitte zijn medeleven voor alle slachtoffers en hun familieleden en riep alle aanwezigen op om een bijdrage te doneren. Amitabh Bachchan mag dan ook met recht Big B genoemd worden, want met zijn speech heeft hij maar liefst £ 26.000 (€ 35.000) verzameld voor alle slachtoffers van 11 juli. © Bollywood.NL […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.