Gujarat weert nieuwe Bollywood film

Bioscoop eigenaren in de Indiase deelstaat Gujarat weigeren de nieuwe film ‘Fanaa’ van Bollywood acteur Aamir Khan te vertonen. De film ging afgelopen vrijdag in première in India. Aanleiding voor de boycot zijn de kritische uitspraken van Khan over een te bouwen dam in Gujarat. Khan is kritisch over de dam, vanwege de effecten voor het mileu en de mensen die in het gebied wonen. De politieke partij BJP, die aan de macht is in Gujarat, staat achter het project en hekelt de uitspraken van Aamir Khan. Die heeft aangegeven zijn uitspraken niet terug te nemen.

Fanaa

Gujarat is een deelstaat in het westen van India. Het beslaat 6% van het land. Qua bevolking is het de 9e van India. Het gebied grenst in het noorden aan Pakistan, in het noordoosten aan Rajasthan, in het oosten aan Madhya Pradesh, in het zuidoosten aan Maharashtra en in het zuidwesten aan de Golf van Oman.

16 REACTIES

 1. Wil een acteur iets goed doen dan mag het niet.
  Wat een domper voor Amir Khan. Ik heb de film zelf niet gezien, maar de leidjes zijn erg leuk.

 2. eindelijk een acteur die zich niets aantrekt van politici…………
  We staan achter je Aamir

 3. Deze film is schitterend en ook een beetje politiek getint.
  Tot wanneer draait hij in nederland?

 4. ik heb hem ook gezien het is echt een toffe film.. liedjes zijn ook super..!! maar ik weet nog steeds niet fanaa betekent wat betekent het.. ??

 5. hej du sosadu der best auf der welder i’ love you shaharukh.

  ich libe dich
  I’love you

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.