Hindoestaans Filmfestival 2006 begonnen

Het Filmhuis Den Haag en het Filmmuseum Amsterdam presenteren van respectievelijk 18 t/m 28 mei en van 2 t/m 5 juni het zevende Hindoestaans Filmfestival. Een selectie van de beste Bollywoodtitels van de afgelopen twaalf maanden zal te zien zijn:

Bunty aur Babli is een vrolijke Bollywood-variant op het Bonny & Clyde-verhaal, met in de hoofdrollen twee Indiase steracteurs: vader en zoon Bachchan. Zinda is een remake die de blik op het oosten heeft gericht; regisseur Sanjay Gupta baseerde de film op de gevierde Koreaanse productie Oldboy. Acteur John Abraham, die in 2005 in de Amsterdam ArenA de ‘Best Villain Award’ ontving, speelt een van de hoofdrollen. Verder maken de romantische komedie Salaam Namaste (met Saif Ali Khan en Preity Zinta), de komedie No Entry en de thrillers Dus en Lucky deel uit van het programma. Bewafaa is een rustiger film over het conflict tussen familiaire plichten en persoonlijke verlangens. Ook Lagaan: Once Upon a Time in India, een kleurrijke parabel over de Indiase koloniale geschiedenis vermengd met een authentiek liefdesverhaal vol zang en dans, maakt op veler verzoek weer deel uit van het programma.

4 REACTIES

  1. Hey mense ik hoop dat salaam namaste een prijs krijgt ik vond het een te geke film en wie het ook een leuke film vond stuur een sterretje (*)

    XxX-manish*

    (P.C. De andere filmen waren ook niet slcht hoor)

  2. IK GA ER ZEKER NAARTOE! NIET JALOERS ZIJN! OEPS! DAT BEN JE AL! HYPOCRIET

    Groetjes en veel liefs van: Sharon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.