Nieuw begin voor Bollywood-films in Pakistan?

Taj MahalDeze week ging de Bollywood film ‘Taj Mahal’ in première in Lahore, Pakistan. Een week eerder ging in Lahore ook de klassieker Mughal e-Azam in première. De Pakistaanse President Pervez Musharraf wil als gebaar van goede wil in de richting van New Delhi een aantal uitzonderingen maken voor het verbod op Indiase films dat vlak voor de tweede Pakistaans-Indiase oorlog van 1965 werd ingesteld. Volgens de organisatie die bepaalt welke films in Pakistan mogen worden uitgebracht werden deze twee films vertoond omdat de producenten van de films de opbrengst zullen schenken aan slachtoffers van de verwoestende aardbeving die Pakistan en India vorig jaar trof. Er is ook toestemming verleend voor de vertoning van de films Sohni Mahiwal en Bride and Prejudice. Het algemene verbod op Bollywood-films zal voorlopig niet worden opgeheven, maar Pakistaanse filmfans kunnen voor het eerst sinds 41 jaar langzaam maar zeker weer enkele Bollywood-films in Pakistaanse bioscopen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.