Filmster Rajkumar overleden

RajkumarDe in India door miljoenen fans aanbeden filmster Rajkumar is vandaag overleden aan een hartstilstand. De 77-jarige acteur, ook wel bekend als ‘Annavru’ (grote broer) bij zijn fans, overleed in een privé ziekenhuis in Bangalore. Rajkumar heeft in 60 jaar in meer dan 200 Bollywood en *Kannada films meegespeeld, van harde politie agent tot romantische held. In 1997 won hij India’s top nationale acteer prijs: de Dadasaheb Phalke Award. Rajkumar haalde twee jaar geleden de internationale pers, toen hij ontvoerd werd door de Indiase schurk Veerappan. De acteur werd na 108 dagen vrijgelaten, waarschijnlijk nadat er een enorm bedrag aan losgeld voor hem was betaald. De overheid heeft besloten om Rajkumar een staatsbegrafenis te geven.

* Kannada is een van de oudste Dravidische talen en wordt in allerlei dialecten door zo’n 45 miljoen mensen gesproken. Kannada wordt gesproken in de staat Karnataka, het zuidelijke deel van India.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.