Indiase kerk maakt Bollywood film over HIV

De Katholieke kerk in India gebruikt een nieuw wapen in de strijd tegen HIV en AIDS. De kerk brengt in samenwerking met Bollywood producers als Mahesh Bhatt, een echte Bollywood film uit getiteld ‘Aisa Kyon Hota Hain’. De film behandelt onderwerpen als buitenechtelijke sex en HIV. Rati Agnihotri speelt in de film de hoofdrol van een vrouw die haar man verlaat als hij vreemd gaat. Zij blijft achter met een zoon die HIV positief is.

Volgens de Indiase dominee Dominic Emmanuel is speciaal gekozen voor een populair medium als Bollywood. Alle lagen van de bevolking kijken namelijk naar die films.Ook de regisseur Ajay Kanchan vind Bollywood logisch. “Als Coca Cola en Pepsi gebruik mogen maken van Bollywood sterren om hun producten onder de aandacht kunnen brengen, waarom de kerk dan niet?”

India kent officieel 5,13 miljoen mensen die HIV positief zijn, maar dat aantal ligt volgens hulpverleners veel hoger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.