Boycot dreigt voor Bollywood actrice Manisha Koirala

Manisha KoiralaEen bericht over een boycot van films waarin Bollywood actrice Manisha Koirala een rol speelt, was vandaag te lezen bij de Amerikaanse zender CNN. Pro-democratie activisten in Nepal hebben opgeroepen om films van de in Nepal geboren actrice te boycotten. Ze doen dit omdat Manisha Koirala de Nepalese Koning Gyanendra steunt.

In Nepal demonstreren studenten, politici en mensenrechtenactivisten al meer dan een week tegen de koning. Aanleiding hiervoor is de coup die Koning Gyanendra bijna een jaar gelden pleegde. Kort na de coup ontsloeg hij de regering, schortte hij de burgerrechten op en trok alle macht naar zich toe. Deze week liet hij politiek leiders arresteren, die hadden opgeroepen tot een staking in Nepal.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.