Ook Ierland lonkt naar Bollywood

Bollywood IrelandIerland wil meer Indiase toeristen ontvangen en heeft daarvoor de Bollywood filmindustrie benaderd. De Ierse minister van Toerisme John O’Donaghue, heeft afgelopen week een aantal besprekingen gehad met vertegenwoordigers van de Indiase filmindustrie. Het idee is om meer films op te laten nemen in Ierland, waardoor de interesse voor het land onder kijkers indirect wordt vergroot. Op dit moment bezoeken ongeveer 7.000 Indiërs per jaar Ierland, terwijl 75.000 Indiërs jaarlijks op vakantie gaan naar Switzerland.

Sinds 2003 zijn reeds elf Indiase films opgenomen in Ierland meldt de Times of India. Volgens de minister heeft Ierland genoeg exotische landschappen en mooi uitzich over de zee. Daarnaast bestaan er zeer professionele coproductie mogelijkheden. De minister is bereid om belastingsvoordelen aan Indiase filmproducenten aan te bieden , als die een film in Ierland komen opnemen.

Link: Er bestaat ook een speciale site over Bollywood en Ierland – www.bollywoodireland.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.