Bollywood klassieker op filmfestival Rotterdam

Tijdens de komende editie van het International Film Festival Rotterdam (25 januari – 5 februari 2006) zal de grootste en duurste Bollywoodfilm aller tijden, de klassieker Mughal-E-Azam van K. Asif uit 1960 worden vertoond in een nieuwe, volledige gerestaureerde versie.

Mughal-E-Azam

Mughal-E-Azam (De Grote Mogol) gaat terug naar de tijd van de grote Jalaluddin Mohammed Akbar, de Mogolkeizer die vurig verlangt naar een erfgenaam om zijn rijkdommen en zijn enorme keizerrijk aan na te laten. Zijn zoon, Prins Salim, wordt echter verliefd op Anarkali, een mooie courtisane. Kan liefde alle hindernissen overwinnen? Of zal ze moeten buigen voor de macht van het koningschap?

De film is gemaakt in 1960, maar recent is een herziene versie uitgebracht. Deze is gedigitaliseerd, geheel in kleur, geschikt voor breedbeeld en met Dolby geluid. Zo wordt deze klassieker, in een nieuw jasje gestoken, nog één keer een hit.

Vertoningen tijdens het festival: zondag 29 jan, 12.30 uur, Oude Luxor Theater – dinsdag 31 jan, 20.00 uur, Cinerama 5 – zaterdag 4 feb, 15.30 uur, Pathe 1. Het festival vertoont verder twee andere, recente films uit India: Nine Emotions en Mixed Doubles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.