Ook aandacht voor filmindustrie tijdens tentoonstelling Tropenmuseum

Tropenmuseum: de goden verzoekenHet is het Tropenmuseum aardig gelukt om de gevarieerdheid van India op een paar honderd vierkante meter in kaart te brengen schrijft Trouw vandaag. De verrassende expositie ‘De goden verzoeken’ geeft aan hoe gevarieerd India en het hindoeïsme zijn. Op de tentoonstelling is er ook aandacht voor de Indiase filmindustrie. In de krant is vandaag te lezen:

Subtiel speelt de tentoonstelling in op het beetje kennis van de bezoeker die geen hindoe is. Zo is redelijk bekend dat er in Bombay een filmindustrie is, Bollywood, die meer produceert dan Hollywood. Nederlandse Hindoestanen zijn dol op die films, die doordrenkt zijn van hindoemystiek. Maar op de expositie leer je dat de zuidelijke Tamils hun eigen filmindustrie hebben, bijna even groot als Bollywood.

De goden verzoeken, Tropenmuseum
tot 10/9, Linnaeusstraat 2 Amsterdam,
020-568853, www.tropenmuseum.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.