Bollywood films concurreren voor Oscar

Eerder hadden we gemeld dat de film ‘Paheli’ van Bollywood superster Shah Rukh Khan en Rani Mukherjee, India volgend jaar zal vertegenwoordigen bij de uitreiking van de Oscar awards 2005. Vandaag werd bekend gemaakt dat een tweede Bollywood productie wordt ingestuurd in de categorie ‘Beste buitenlandse film’. Het gaat om de film ‘Morning Raga‘ met Shabana Azmi en Prakash Rao.

Morning Raga

Er zullen dus twee Bollywood films met elkaar concurreren voor een Oscar. ‘Paheli’ is India’s officiële inzending terwijl ‘Morning Raga’ is ingezonden door de Amerikaans distribiteur. Regisseur Mahesh Dattani was verrast door het besluit van de Amerikaanse distribiteur. Hij maakt zich echter geen illusies dat hij gaat winnen. “Er zijn veel andere mooie films waaronder Paheli dus maak ik geen kans” zei hij volgens Yahoo news.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.