Marokkaanse onderscheiding voor Bollywood

De Indiase film regisseur Yash Chopra heeft een speciale onderscheiding ontvangen tijdens het vijfde Marrakesh International Film Festival in Marokko. Op het festival werd aan hem de “carte blanche” uitgereikt, omdat hij volgens de organisatie één van de meest hippe en trendvolle regisseurs van Bollywood is. Samen met Saif Ali Khan mocht de regisseur afgelopen weekend de prijs in ontvangst nemen.

Yash Chopra - Copyright REUTERS

Eerder kon je op Bollywood.NL al iets lezen over de relatie tussen Marokko en Bollywood. In oktober konden we je melden dat Marokko een serieuze kandidaat is om als gast op te treden voor de IIFA Awards 2006. Niemand minder dan Bollywood superster Amitabh Bachchan heeft de IIFA organisatie voorgesteld om de volgende editie in de stad Marrakech te organiseren.

11 REACTIES

 1. binnen afrika vormen de marroks een grote groep die liefhebber zijn van onze films.

  ze doen zich anders voorkomen hier(een beetje stoer), maar zijn toch wel mensen die van onze films.

  probleem hier is de democratie

  VRIJE MENINGSUITING
  en daarvan maken veel mensen misbruik

 2. hey folks,

  zoals altijd worden mensen over een kam geschoren…. why is that….?
  And Marrakech is the bomb…
  rani, eerst zien, dan praten….

 3. nou sorry hoor maar ik ben een marokaan en ik doe helemaal niet stoer de hele wereld weet over mij dat ik hindustaanse films kijk en ik had zelfs een meet en greet met zayed en hrittek en saif
  weet je wat ze zeiden dat ze dat heel vaak meemaakte dus wat je zegt is bullshit jay en dank jewell latifa

 4. adaab, salaam alaikoum,

  srklover, ik houd van alle soorten films….en hindifilms zeker….vooral waar john abraham en sharuhk khan in voorkomen….marokkanen zijn gewoon multiculti……maar als het in marrakech gehouden wordt,dan ben ik zeker van de partij.
  spreken we met zijn allen af en jay en rani…jullie gaan van marrakech houden. Echte pyaar:) haha

  De groetjes

 5. […] Bollywood superstar Amitabh Bachchan zal tijdens het jaarlijks Filmfestival van Marrakech in Rabat, Marokko worden geëerd. Samen met Bachchan zullen volgende maand ook Hollywood regisseurs Ridley Scott en Oliver Stone worden geëerd. De Franse acteur Alain Delon, de Egyptische actrice Youssra en de Marokkaanse actrice Amina Rachid worden ook in het zonnetje gezet. Vorig jaar mochten de Indiase film regisseur Yash Chopra en Bollywood acteur Saif Ali Khan een speciale onderscheiding in ontvangst nemen. © Bollywood.NL […]

 6. salaam namaste dostos ,

  ‘k ben zelf GEEN marokkaan maar ben wel naar Marokko geweest (cassablanca, marakesh, tetouan, tanger etc.)

  het was er superleuk! en wat me opviel was hoeveel bollywood films morocco verkoopt.

  (L) Hindustan&Maroc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.