The moment of truth voor de Bollywood IIFA awards

Vandaag wordt het definitieve besluit verwacht van Amsterdam Partners, om de Bollywood IIFA Awards in 2006 wel of niet in Amsterdam door te laten gaan. Dit besluit hangt grotendeels af van sponsortoezeggingen voor 2006. Twee weken geleden liet de promotieorganisatie weten dat het evaluatierapport over het evenement van 2005 eerst in de Amsterdamse gemeenteraad moest worden besproken. Dat gebeurde afgelopen week, op 29 september 2005 tijdens de openbare vergadering van de Raadscommissie voor Financiën en Economische Zaken. Daarna zou Amsterdam Partners een uitspraak kunnen doen over een vervolg in Amsterdam.

In het evaluatierapport staat dat van de elf samenwerkende partijen 90% adviseert om het IIFA Weekend nog een keer in Amsterdam plaats te laten vinden. Alleen het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau adviseert om dit niet te doen. Van de partijen die een positief advies uitbrengen, vinden het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en Schiphol dat het beter is om minimaal nog een jaar te wachten. In het rapport staan argumenten voor en tegen een herhaling in Amsterdam. Amsterdam Partners vindt de argumenten vóór zwaarder wegen dan de argumenten tegen en wil voortbouwen op het succes en de contacten die reeds gelegd zijn verzilveren.

Op het moment van het opstellen van het rapport (augustus 2005) was er nog geen concrete sponsortoezegging op papier. Het recht van Amsterdam Partners om als eerste partij te beslissen of zij het komende jaar het IIFA Weekend naar de stad wil halen, verliep half september 2005. Omdat Amsterdam Partners niet had verwacht dat zij vóór deze datum zou beschikken over een harde sponsortoezegging zou zij proberen de termijn van de ‘first right of refusal’ uit te stellen en ondertussen doorgaan met het verkrijgen van sponsorintenties. Aangezien dat laatste niet goed gelukt is in 2005, is de kans klein dat er een Amsterdams vervolg van de IIFA awards komt. Mischien lukt het steden als Barcelona of Zwitserland wel om dit rond te krijgen? We wachten het af.

3 REACTIES

  1. aaaah man.
    Ik kijk al een week uit naar dit bericht
    met de hoop
    dat het wel doorgaat.

    Nu kijk ik en begrijp ik het half
    het gaat dus eigenlijk niet door
    alleen we weten het nog niet zeker
    nou ik hoop elke minuut van de dag meer dat het weer hier komt
    als het hier niet meer komt.
    dan heb ik er goed aan gedaan om vorig jaar te gaan.

    als het wel komt dan ga ik het beter overdoen
    in ieder geval bedankt
    voor het snelle updaten van deze site!
    hij staat al een aantal maanden in mijn favouriten om die reden.

  2. ik hoop zo dat het doorgaat, ik ben vorig jaar ook geweest maar ik had zeer slechte plaatsen waar ik veel geld voor had betaald dit jaar zou ik het beter doen ik hoop echt dat het dit jaar weer komt !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.