Lata Mangeshkar is jarig vandaag

Lata MangeshkarLata Mangeshkar, de populairste Indiase zangeres, viert vandaag haar 76e verjaardag. Lataji is net als haar zuster Asha Bhosle, bijzonder populair bij de Bollywood liefhebbers. Op 60–jarige leeftijd had zij reeds zo’n vijfentwintigduizend nummers ingezongen. Daarom vandaag ook een speciale verwijzing naar een ‘ Happy Birthday to Lata Mangeshkar‘ posting op een ander weblog.

17 REACTIES

 1. Lataji aap ki sat sat pranaam … Bhagwaan kareh kie aap kie 10.000 saal ki umar hoo aur hamare dil iesi tarhe zindagie bhar bahelaw …

  Many happy returns of the day lataji!!!

  Aap ki fan

 2. Beloved Lataji
  where shall i start
  its so difficult to talk about a legend as much have allready been said about her.
  Lataji i wish you a very happy birthday an many happy returns of the day-good health.
  Lataji i love you very much.
  you mean the world to me
  as we indian cant leave without curry and chilli that is what you are to me.
  i cant leave without listening to you.
  we have never seen god.
  but we have seen his miracle. on earth we have great places and Lala Mangeshkar.
  we all should cherish this.
  we all should realise that of all the leveing people on earth Lataji have the sweetest voice. and who else but Lataji and Ashaji on such an old age can sing like a sixteen year old? believe there is nobody!
  Lataji you are simply the best.
  i love you yours Radjes

 3. DEAR LATAJI
  I BELIEVE THAT THERE IS SO MUCH CRIMINALTY ON EARTH BECAUSE OF YOU. WHAAHAHA – DILIP KUMAR HAVE SAID THAT GODS GREAT ANGELS LEAVE THEIR WORKS ON COMES DOWN TO ERATH TO LISTEN TO lATA MANGESHKAR. LATAJI YOU ARE DIVINE. LATAJI WE HAVE HAD A LOT OFF GREAT MEASTRO`S LIKE NAT KING COLE , MADAM NOOR JEHAN , FAIROUZ AND UME KALTHOUM. BUT BELIEVE ME PEOLLE WILL ONLY REMEMBER MOZART AND YOU.
  WISH YOU A HAPPY BIRTHDAY.
  LOVES YOU FOREVER CHER DE CLERK

 4. Lata Mangeshkar
  ik kan niet genoeg woorden vinden om de glans van haar uitstraling in de hemel te prijzen.
  een levende legende die veel voor d mensheid heeft betekend.
  ze heeft onlangs een ziekenhuis geopend waar alle behandelingen gratis zijn. als artiest had zij ook ee music academie kunne openen ,maar nee ee ziekenhuis om minder validen te helpen vond zij een gezegende roeping.
  ook voor al haar collega s is ze altijd op gekomen-zo had zij dan ook jaren lang ruzie met mohd rafi over de royalty issue.
  in de jaren 60 waren naast ashaji, Lataji en moh rafi zo populair dat iedereen alleen maar hun wilden. zij vergaten de andere zangers.
  Lataji sprak rafi hier op aan.
  Ze zij rafisaab wij zangers kennen geen pensioen, we krijgen we een salaris voor onze liedern maar daar blijft het bij. door onze komst hebben anderen geen baan maar hun liederen worden alsmaar gedraaid in radio programma en hun liedern komen steeds voor in allerlei albums. ik vind dat we naast onze salaris ook royalties moeten krijgen. dat houd in dat elke ker als ons liedje in een album verschijnt wij en deel van moeten krijgen. rafi was het hier niet mee eens. hij zei we krijgen genoeg. lataji hierop zei stel je voor dat je morgen in staat ben om te zingen en werkloos thuis zit terwijl je liederen overal worden afgespleelt wat zou je er dan van vinden? rafi zei nou ja wij werken dus wij horen een salaris te krijgen. Lataji zei : ik vind je een egoist en zing niet meer met je.
  zo heeft de nachtegaal met veel jaloezie te maken gehad.In de jaren 70 kreeg Lataji ( en talat mahmood ) de padmavibushan award welke waardevoller is de dan kleine padshree award.een boze rai beklaagde zich hier over ,maar Naushad zei dat hij zich bedeesd moet houden en weten dat zij Lata Mangeshkar is.
  onlangs is er een door mohd rafi zelf geschreven brief gepubliceerd waarop hij duidelijk zijn afgunst tegen Lataji laat blijken. hij heeft een zeer kwade brief naar de guiness book of world record gestuurd met een verzoek Lataji s naam niet te gebruiken. toen de guinesss book zich ervan distangeerde schreef hij hun terug dat hij toch blij was dat Lataji s naam erin voor kwam , omdat zij een indiaase is.
  kortom niet alleen met succes maar ook veel ellende heeft onze nachtegaal te maken gehad. zoals we allen weten hoge bomen vangen veel wind. vandaag is zij 76jaar oud geworden.
  een godin voor mij.
  lataji is de beste.
  niemand komt dichtbij haar.
  Een goddelijke stem- pas gezongen met adnan in lucky een poppetjesstem zoals menig mensen zeggen. gradioos geweldig uitmuntend-wat zal ik haar meer toeschrijven. ik er staan niet geoeg woorden in onze woorenboek om haar genoeg te prijzen.
  lataji van harte jou radjesh

 5. 7 januari

  hoi gefiliciteerd met je 76e verjaardag en gelukkig feeestdagen en zovoort en een gelukkig nieuwjaar en leef nog heel lang en leef lang en gelukkig van chanice kapoor

 6. Lata van harte gefeliciteerd met je 76e levensjaar. Nog een heel lang en gelukkig leven toegewenst

 7. Lataji and Ashaji are the best singers of the world. There are no other singers who can sings as beautifull like the two great sister. We all love them in Holland and waiting for Lataji to come. People will pay dobble for tthhe tickets. Lataji is god miracle. Can you imagine: So many biljon people on earth and only Lataji and Ashaji has the sweetest voices. Whatever people say to me both Lataji and Ashaji are great. They make me feel proud as an Indian. Because they are the one who teach the world how beautifull our music is and they represent India the best. Ashaji is an rolemodel to me, let alone her fantastic voice- we all can learn from her – how to keep ourself young and fit on such an age. The nightingales are stille going strong. I`m greatfull to be an Indian because with proud I can say that the nightingale on the higest branche are Indian. Lataji and Ashaji may god bless you both. I love you : Radjesh

 8. Vandaag is het een bijzondere dag in heel India. Alle radio en televisie stations zijn gestemd op de verjaardag van de legendariche melodieen koningin ‘ Lata Mangeshkar didi’
  Met heel veel respect , liefde en toewijding feliciteer ik de nachtegaal met haar 77ste verjardag. Vaker wens ik mensen in mijn omgeving veel goeds voor een behaalde prestatie of iets dergelijks, maar Latadidi feliciteren doe ik echt uit het schoonste en reinste van mijn hart. Wat een bijzonder gezegende mens is Latadidi – een legende die een schat aan muziek voor ons heeft achtergelaten. Een engel door de Almachtige gestuurd om ons hindoestanen te leren wat doorzettingsvermogen en keihard werken is. Lata Mangeshkar , ik ril als ik haar naam hoor. Zij betekend onzettend veel voor mij. Naast mijn vader weet ik alleen haar te waarderen. Daarom heb ik de gelegenheid te baat genomen om mijn respect voor haar hier optenemen. Latadidi happy birthday. God bless you! yours and only yours Radjesh

 9. namaskar lata ji am 20 years old sexy boy from europe! but i like u ! am to young to love you but i really like ur musiec so thanks 4 that! and thanks 4 to coming in this world to make poeple happy like me! love yaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxmake it count as vriendsxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 10. Lataji aap ko bahout MUBARAK BAAD KARTE HAI HUM. aap jiyo hazaron saal, saal ke din ho pachaas hazaar. ALLAH aap ko shifa atha khare.
  Aap khush rahe, jahi DOA hai hamari khuda se aur prathna hai.
  good bay.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.