Bollywood film Paheli naar de Oscars

De film ‘Paheli’ van Bollywood superster Shah Rukh Khan en Rani Mukherjee zal India volgend jaar vertegenwoordigen bij de uitreiking van de Oscar awards 2005. Dit heeft de Film Federation of India gisteren besloten. Paheli zal het land vertegenwoordigen in de categorie ‘buitenlandse films’.

Paheli

Andere films van Shah Rukh Khan die in de race waren om naar de Oscars gestuurd te worden waren ‘Veer-Zaara’ en ‘Swadesh’. Ook Aamir Khan’s ‘The Rising’, ‘Black’ van Amitabh Bachchan en de cricket film ‘Iqbal’ stonden op het lijstje. ‘Paheli’, eerder dit jaar geen groot succes in de bioscopen, is door Khan zelf geproduceerd en geregisseerd door de National Film Award winnaar Amol Palekar. Tot nu toe heeft geen enkele Bollywood of Indiase film een Oscar gewonnen. In 2001 was ‘Lagaan’van Aamir Khan wel genomineerd maar werd uiteindelijk niet uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘beste buitenlandse film’.

Meer: BBC NEWS | India chooses Paheli for Oscars

13 REACTIES

 1. JAA! Die heb ik gezien, en het is echt een hele mooie film, moet ik zeggen. Ik ben vooral blij dat Rani en Shah Rukh er in spelen 😀

 2. mijn mening!!! ik zou liever kiezen voor BLACK en of VEER ZAARA !!! voor de oscars dan he!!!

  ik vindt Paheli opzich niet zo een goede film vergeleken met de bovenstaande 2 films die ik heb opgenoemd!!

 3. ik heb dat nog niet gezien maar wil ik wel graag
  is dat mooi film denk ik omdat rani en sharuk khan in speelt

 4. VEER-ZAARA wass zo moooooooooi :P:P

  film enu mleh

  maar paheli vond ik een beetje ingewikkeld, raaaaaaaaar

 5. ik vind Paheli een zeer schoon film
  Veer-Zaara ook…
  ik ben zeer blij dat een van Sharuk Khans film is…$
  En ik hoop dat het beste word

  🙂

 6. i like bollywood actor Salman khan of cource is the best actor and 2003 of tere naam aur 2004 mujhse chaadi karogi aur 2005 film no entry aur mpkk aur lucky and kyon ki Salman khan is rocks in box-office i think Star of the year thank you .

 7. ja hoor zijn jullie echt engels of doen jullie als of ik lach me als een gek door whahahahahwhahahahwhahahwhahahhwhahahawhahahawhahahawhhaha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.