Controversiele film op filmfestival ‘Bite The Mango’

Black FridayDe film Black Friday, die van de Indiase rechter niet mag worden vertoond in India, opende vrijdag het ‘Bite The Mango festival‘. Black Friday gaat over het Indiase ‘11 september’, de bomaanslagen die Bombay troffen op vrijdag 12 maart 1993. Doelwit was onder meer de beurs van Bombay. Er vielen 275 doden en 713 gewonden.

De rechter heeft de film verboden omdat de advocaat van de verdachte heeft betoogt dat het een zeer goed gemaakte film is. Volgens hem zal de kijker daarom overtuigd raken van de schuld van zijn cliënt (Mushtaq Moosa Tarani). Heel India, een miljard mensen, zal zich tegen hem keren. Zo veroordeelt de film van regisseur Anurag Kashyap zijn cliënt al terwijl de strafrechter nog moet oordelen over zijn schuld. De zaak dient nu weer in hoger beroep.

Lees meer: BBC – Asian festival to show bomb film en op Nieuws.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.