De Telegraaf neemt ons Bollywood bericht over

Het is leuk om te zien dat journalisten van De Telegraaf ook Bollywood.NL lezen. Meer dan 36 uur nadat wij het bericht over de Bollywood Awards 2006 hadden gepubliceerd, komt de krant met een ‘eigen’ bericht waarin o.a. dit staat:

“Waar de IIFA Awards in 2006 wel worden gehouden, is nog niet bekendgemaakt. Er zijn op dit moment drie opties die worden bekeken. Eerder werd bekend dat Dubai en Cassablanca staan te springen om het evenement binnen te halen. Ook twee nog onbekende landen in West-Europa zijn kandidaat om het festival onderdak te bieden. Eind deze maand wordt een definitieve keuze gemaakt. “

Precies het stukje dat wij zelf geschreven hebben nadat wij een aantal telefoontjes hadden gepleegd. Lees hier het hele artikel.

[update]: We hadden de titel van het nieuwsbericht liever kunnen noemen “Nederlandse media neemt ons Bollywood bericht over”, want bijna alle kranten hebben het bericht opgepakt! ANP heeft het bericht opgesteld en de laatste alinea van ons overgenomen. En omdat bijna alle media in Nederland ANP berichten gebruiken is het verschenen in o.a. Spits, Leidsch Dagblad, Leeuwarder Courant, Metro en Nu.NL. Als wij hadden gemeld dat de IIFA awards 2006 in Paramaribo gehouden zouden worden, hadden ze dat mischien ook zo overgenomen(?). Zo zie je maar weer, voor dit soort berichten kan je liever je eigen kanalen raadplegen want de traditionele media lopen achter de feiten aan of nemen berichten klakkeloos over.

9 REACTIES

 1. Niet echt gepast als je het mij vraagt ik had ook eens iets copy paste gedaan van de telegraaf kreeg gelijk derecdactie op me dak…… zo zie je maar weer

 2. Inderdaad niet echt gepast. De grote jongens willen niet dat je iets van hun ‘grote ‘ krant kopieert, maar ze kopiëren wel schaamteloos iets van iemand anders. Hoe bedoel je hypocriet? Ik zou er zeker werk van maken en ze er in ieder geval op wijzen. Maarja misschien is dat ook niet nodig want ze lezen dit stukje vast wel 😉

  Redactie bij de telegraaf graag voortaan een bronvermelding, want dat is wel zo netjes.

 3. GOED gedaan hoor mensne van hier
  BOLLYWOOD.nl
  ik vind het een hele goede site
  veel info
  jullie waren eerder
  ik heb het gezien

 4. Gasten laten we even staright to the point blijven!jullie waren echt niet de eerste hoor!En ik ga geen andere portalen noemen maar jullie kwamen pas een dag later met de IIFA message.

  Dus surf eerst om je heen voordat je speculeert als eerste te zijn!

 5. Shankar fan, we suggereren niet dat dat we de eerste zijn. Waar lees jij dat dan ? Het gaat hier niet om de eerste zijn, het gaat om het overnemen door andere Nederlandse media. Lees goed zou ik zeggen 😉

 6. En hoe komt Hindustani.nl aanhaar berichten?

  En wat is er zo bijzonder aan dar de telegraaf een bericht van jullie overneemt?

 7. John, stel je vraag aan hindustani.nl. Mischien heb je het niet door of snap je het niet, maar deze site heet bollywood.nl. Overigens zie ik bij berichten van hindustani.nl overal een bronvermelding staan.

  Het is niet heel bijzonder, maar wel leuk. Dus take it easy en drink een lekkere sisi.. 😉

Reacties zijn gesloten.