Ook Nederlandse première voor Salaam Namaste

De romantische en komische Bollywoodfilm ‘Salaam Namaste‘, met Saif Ali Khan en Preity Zinta, gaat op vrijdag 9 september wereldwijd in première. Bollywood filmliefhebbers in Nederland hoeven niet te wachten, want ook hier is de film vanaf morgen te zien in Pathé.

Salaam Namaste

De film gaat over de ingewikkelde liefde tussen een jongen en een meisje die India verlaten hebben en een leven hebben opgebouwd in Australië. Deze twee, Nick (Saif Ali Khan) en Ambar (Preity Zinta), nemen een hele grote stap wanneer ze besluiten om samen te gaan wonen. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar, maar vechten hier nog tegen. Ze hebben helemaal niks met elkaar gemeen, maar willen toch hetzelfde. Zijn ze eigenlijk wel verenigbaar?

‘Salaam Namaste’ is de eerste productie van Siddharth Anands . Hij schreef eerder al wel een screenplay voor de film ‘Hum Tum’ die in 2005 voor meerdere awards werd genomineerd en een Filmfare Award voor beste acteur en actrice, beste regisseur en beste playback zangeres won.

27 REACTIES

 1. zeer positief te noemen, maar het dient vermeld te zijn dat de Surinamers hier bekendheid geven aan de indiase films.
  Pathe gefeliciteerd voor de goede stap.

 2. Welke Surinamers?Het zijn de Indiers die de film hieer distributeren hoor?Grapjas….Er was vroeger 1 kuli die dat deed en viel lelijk op zijn bek.Kortom zijn er nog surinamers?

  Het is verstandig dat jullie je bezig houden met ‘MOR TOR’.Dat is jullie vakgebied!

 3. goeie aktie!! hopelijk kunnen ze bollywoodfilms ook in steden als Arnhem en Utrecht draaien. Pathe a’dam, den haag of rotterdam te ver!

 4. Leuk dat de premiere ook hier is , maar ik vond de film niet geweldig; grof met veel gescheld; welke vrouw houdt nu van de man die wil dat ze abortus moet plegen?

 5. Laten we alle grote distribiteurs op een rij zetten:

  KMI music bank-Indians
  Bollywoodplaza Benelux-Indians
  AMC entertainment-Indian

  Any Kulis in the house?Oww ja…..Susha was van een Kuli die gigantisch flopte dus focussen jullie op MOR TOR das beter!

 6. Shanker over het algemeen weten we dat de Indians meer ondernemen dan surinaamse hindoestanen,maar zonder de surinaamse hindoestanen zijn jou distribiteurs niet succesvol

 7. Ach dat over en weer gescheld. Indiërs hebben hier IFA georganiseerd. Alles begon laat. Er was totaal geen duidelijke organisatie. De show was een flop voor de aanwezigen en de limousine chauffeurs zijn nog steeds niet betaald door de Indiërs. Zo geweldig zijn ze ook weer niet.

 8. ja Andri eindelijk een keiharde bewijs dat de indiers niet echt zo real zijn … denken dat ze veel kunnen maar .. laat ze dat maar denken!!! tenminste zijn de meeste Surinamers niet als hun … wat wij kunnen betalen dat accepteren wij en niet zo heavy doen en iedereen laten zien .. ja we zijn coool .. nee dat doen wij op onze eigen kracht en wil .. en als het niet lukt dan lukt het niet .. dan stoppen we ermee .. pech dan … maar de indiers hebben toch een positief kant, een sterke doorzettings vermogen maar dan als het fout gaat gaan ze snel schuilen en zijn ze niet meer te vinden … en jah niet alleen die IIFA is een voorbeeld kijk maar naar de Temptation 2004 … allebei de shows waren leuk, maar zeg niet dat het een hit was… Nederlanders konden het mischien veel beter … wie weet .. zo Andri .. goed dat je erover begon .. was het helemaal vergeten .. .haaha vergeten vooral zeker ..

 9. Andri het punt is dat de Indiërs de IFA hebben georganiseerd of geprobeerd hebben te organiseren in Europa dat is een Compliment waard en als Indian origin kan men daar Trots op zijn….

  Raj,leermeester het is alleen Yash Raj die een Contract met Pathe heeft afgesloten daarom draaien er alleen films die onder zijn naam zijn gedistribiteurd…overige voorstellingen die onafhankelijk in diversen bioscoopen draaien komen illegaal naar nederland uit Engeland vandaar dat de kaartjes zo duur zijn en verkooppunten meestal de videotheken zijn
  The Rock

 10. To the Rock,Shanker and his Fan

  Je Rockt shit…
  Ten eerste…

  BollywoodPlaza……. SURINAMERS
  Rams Film ( al 30 jaar film a het distributeren)……. SURINAMERS
  AVC…(al 25 jaar film aan het distributeren)……. SURINAMERS
  Dit zijn de pioniers voor Bollywoodfilms in Nederland!!

  Bunty (AMC Entertainment) heeft zelfs zijn zaak en bovenhuis moeten verkopen door de schulden die hij had met het vertonen van films,geloof je het niet..vraag het maar!!… KMI, doet alleen nog dvd, omdat hij weet dat hij het film draaien aan Surinamers moet overlaten,die de markt bepalen,en die altijd het meeste naar de bioscopen komen.
  En Ja, Yashraj doet het zelf, maar er is weinig animo, in 3 weken tijd heeft Mangal Pandey ong. 1100 mensen getrokken (SLECHT) via de andere weg b.v Dus die had in 3 weken 5300 mensen! Pathe gaat weer heel snel stoppen met Bollywood, net als met de Turkse films!
  En iets wat onafhankelijk draait, dat komt NIET illegaal naar Nederland, ben benieuwd naar jou bewijzen…
  Laat jullie voortaan beter voorlichten.
  In een ding heb je gelijk… IIFA in Amsterdam is een prestatie op zich!

 11. ik weet niet waarom jullie altijd aan het vechten zijn joh..
  kan nooit ff normaal gesproken worden ofzo
  altijd gaan vergelijken wie wat beter doen en wie wat niet doet..
  slaat nergens op hoor, india of suriname
  WE BLIJVEN HINDUSTANEN MEN…

  greetz
  Kiranz

 12. Ik ben niet aan het vechten, wil ook geen ruzie..! maar ik hou niet van de helft van de waarheid en verzinsels! Alleen van de volledige waarheid!

 13. Een groot Surinaamse k**zooi hier….

  Kort en krachtig Surinamers hebben toto heden niks goed gepresenteerd.

  Temptation? H,,,,,, Sekier (Gevlucht wegens wanbetaling)

  Craze, Hmmm in de bak wegens drugs?

  Kortom hou jullie bezig met MOR TOR zoals Sankar het zegt.En ja ga met je nana,nani,kaka,kaki gierig thuis op een DVD de film bekijken.En daarna lekker baras bakken…

 14. Bollywood fan of Bollywood donkey als je beweert een fan te zijn van bollywood overtuig hoe de film print naar nederland komt wat denk je er wordt een film print naar nederland gestuurd denk toch na… England en nog met zwart geld of pathe gaat stoppen is afhankelijk van Yash Raj Production en over bewijzen gesproken vraag naar de Indian Embassy als er een film bollywood film wordt vertoont wie er aansprakelijk is.

  The Rock

 15. Jammer dat het hier niet meer om de film gaat.

  Ik ben geen Indier, Surinamer of Hindustaan, maar een gewone hollandse jongen die toevallig door Dil Se in aanraking is gekomen met Bollywood Films, en tot nu toe Dhoom de beste vind die hij gezien heeft.

  Salaam Namaste heb ik eergisteren in Nepal gezien. De poster van de film en het liedje dat daar populair is, trok me zo erg dat ik ‘m wilde zien, zonder dat ik het verdere verhaal kende. En ik ben blij dat ik gegaan ben.

  Het is blijkbaar een kopie van 9 Months van Hugh Grant, die ik niet gezien heb.

  (spoiler:)
  Het verhaal speelt zich af in Melbourne, waar op een bruiloft Nick en Amber elkaar ontmoeten. Na een leuke dag en nacht samen komen ze de volgende dag erachter dat ze elkaar al kenden via het radiostation Salaam Namaste. Er is liefde en haat tussen beide. Om er achter te komen of er toch wat waardevols kan groeien tussen beiden besluiten ze om een tijdje in één huis samen te gaan wonen, met gescheiden slaapkamers.

  En inderdaad, er groeit heel wat tussen beide, totdat…….

  En dan moeten ze de rest van de huurtijd van de woning met elkaar uitzitten, terwijl beide ook hun eigen levensstijl onder ogen moeten zijn.

  Deze film krijgt van mij zeker een dikke 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.