Bollywood sluit coproductie overeenkomst met Engeland

Blair and Bollywood | BBCDe Engelse Minister-president Tony Blair zal, tijdens zijn tweedaags bezoek aan India, een overeenkomst op filmgebied met India tekenen. De beide landen gaan meer met elkaar samenwerken als het gaat om het produceren en opnemen van films. De samenwerking moet ervoor zorgen dat het makkelijk en aantrekkelijk wordt voor filmproductie bedrijven, om in de beide landen te werken. Blair vertrekt vandaag naar India.

De coproductie overeenkomst moet Indiase filmmakers aanmoedigen om te investeren in Brits talent en filmlocaties. In ruil hiervoor zouden zij kunnen profiteren van de expertise van engelse filmmakers en gebruik kunnen maken van een belastingvrij tarief op productie kosten. Het initiatief komt voort uit de steeds groeiende en zichtbare impact van populaire Bollywood films in Engeland. Vandaag de dag worden Bollywood films zoals ‘Lagaan’ en ‘The Rising’ ook door mainstream filmliefhebbers in Engeland gewaardeerd.

2 REACTIES

  1. he goed zo nu moeten ze nog de hele wereld door en rani nedeland kan niet nederland iss een kaaskoppen land en arm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.