Indiase Bollywood dwerg in actie tegen discriminatie

Bollywood dwergDe Indiaase film acteur Radhakrishnan Ajaykumar (rechts) heeft deze week zijn steun betuigt aan de ‘Small Men Association’ in India. De club is deze week in de Zuid-Indiase stad Kerala opgericht om discriminatie tegen dwergen* in India tegen te gaan. De groep van 100 mensen wil met name de discriminatie op het werk tegen gaan.

Radhakrishnan Ajaykumar heeft zelf een hoge Universitaire opleiding voltooid en is een succesvolle acteur in India en de rest van de wereld. Volgens hem zijn veel andere dwergen erg getalenteerd en staan ze niet te springen om medelijden van de samenleving. Ze willen volwaardig aan de bak, maar worden vanwege hun lengte als kinderen behandeld.

Eerder (in 1999) hadden lange mensen zich verenigd in ‘The Tall Men of Kerala’, een club met mensen die langer zijn dan 1,82 meter.

(* De benaming dwerg of lilliputter is eigenlijk een belediging/scheldwoord)

5 REACTIES

  1. het is gewoon zileg dat voor die mensen er is bij elke mens wel iets mis niemand is perfect al zou je dat wel willen en khun jkunnen er niets aan doen

  2. jah vind ik ook, egt zielige mensen die vooral elkaar gaan discrimineren..we zijn allemaal gewoon mensen en moeten kunnen leven hoe we zijn,, vraag me wel af wanneer er PEACE komt!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.