Bollywood tekenfilmindustrie in de lift

Naast de reguliere filmindustrie kent Bollywood ook een tekenfilmindustrie. Deze activiteiten zijn jaarlijks goed voor circa $ 300 miljoen. Volgens de Indiase National Association of Software and Services Companies zal deze markt dit jaar met 20% groeien.

BhaggmatiDe reden hiervoor is de populariteit van TV programma’s in India zoals Piggley Winks, Jack Frost en FrogSkool. Ook verschijnt binnenkort de animatie film ‘Bhaggmati – the Queen of Fortunes’, het antwoord van Bollywood op het 17 jaar oude ‘Who Framed Roger Rabbit’.

Deze industrie is ook voor Hollywood interessant vanwege de lage lonen in India. Een halfuur durende TV show met 3D animaties, kost in Hollywood tussen de $170.000 en $250.000. In India kost dat tussen de $70.000 en $100.000. Het blijft een groeimarkt vanwege de grote vraag. Bollywood moet blijven investeren en meer opleidingsfaciliteiten opzetten, anders verplaatst de handel zich naar animatie studio’s in Zuid Korea, Taiwan en China.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.