Eerste Pakistaans Film Festival in Europa

Pakistani Film FestivalIn juni dit jaar kon Europa kennis maken met Bollywood tijdens de IIFA awards. In de derde week van september is Lollywood, oftewel de Pakistaanse filmindustrie, aan de beurt. Tussen 13 en 25 september wordt onder de naam ‘Pehlee Dharkan’, het Pakistaanse film, media en kunst festival in London gehouden. Het festival is bedoeld om Europeanen inzicht te geven in wat de filmindustrie in Pakistan te bieden heeft.

Lollywood: Pakistani Film Festival

Lollywood is de Pakistaanse tegenhanger van Bollywood en verwijst naar de Pakistaanse filmindustrie. Deze is voornamelijk geconcentreerd in Lahore, de tweede grootste stad van Pakistan. Lollywood is, net zoals Bollywood een samentrekking is van Bombay en Hollywood, een samentrekking van Lahore en Hollywood.

Tijdens het festival worden nieuwe en klassieke Pakistaanse films vertoond, maar ook korte films en documentaires over politiek, milieu en gezondheid in Pakistan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.