Honderden doden na noodweer in Mumbai

Vandaag geen vrolijk bericht over Bollywood, maar triest nieuws over de overstromingen die de Bollywood hoofdstad Mumbai (voorheen Bombay) op dit moment teisteren.

In het westen van India zijn de afgelopen drie dagen meer dan 400 mensen omgekomen door aardverschuivingen en overstromingen. Er viel in de afgelopen 24 uur bijna een meter regen, de zwaarste regenval in de geschiedenis van India. Meer dan honderd mensen worden nog vermist, naar hun wordt naarstig gezocht, maar voor velen wordt voor het leven gevreesd.

Overstroming Mumbai

De helft van de doden zou zijn gevallen in Bombay, met vijftien miljoen inwoners de hoofdstad van Maharshrta. Het waterpeil in deze metropool is inmiddels wel iets gezakt, maar luchtfoto’s laten zien dat de stad voor een groot deel nog onbereikbaar is door de overstromingen. In het water drijven lichamen van dode mensen en dieren, de bussen en treinen rijden niet en pas sinds kort kunnen vliegtuigen er weer stijgen en landen. In grote delen van de stad is de stroom nog immer uitgevallen. De verwachtingen zijn dat het noodweer helaas nog enkele dagen aan zal houden.

Op Bollywoodmantra.com kun je een stuk lezen getiteld ‘Stars stuck in rain

Update zaterdag 30 juli: Intussen zijn er al meer dan 800 dodelijke slachtoffers.

8 REACTIES

 1. Dit is echt triest , heb een jaartje ook
  meegemaakt maar niet zo erg .
  toen begon s,avonds hart te regenen en ik was in de hartje van de stad ,helemaal nat en alles
  was onderwater. taxi wilde je niet meenemen omdat je helemaal klets nat was .
  heb toen moeten lopen naar het hotel gaan.
  was heel donker en in het vies water .
  dus ik kan best begrijpen hoe die arme mensen
  daar nu hebben.

  rgds
  haripersad.

 2. heel triest vind ik het .. vooral het aantal doden … nou een goed gelegenheid voor de sterren om te gaan bewijzen wie een geliefd persoon is .. ga je land en mensen redden … doe wat eraan zodat deze overstromingen niet weer mensen levens gaan kosten en probeer het veilig te houden vooral ini Mumbai,dan zien wij wie de held is van Hindustan Cinema … Bollywood …

 3. met je eens,maar toen de tsunamie er aansloeg…wat deden ze eigenlijk??
  ze konden toch wel een concert ofzo houden en de geld aan Sri lanka geven…

 4. well Farahnaz .nou ik weet niet of je dit wel wist, maar Amitabh ,Abhishek en Shweta Bachchan hebben wel eens meegeholpen voor de slachtoffers … ze hebben een soort Walk show gehouden ,, waar men bij kon zijn en dat leverde hun best wel wat geld op … en zo hoor ik dat er nog meer aktiviteiten waren van andere sterren, maar ken ze niet uit het hoofd …zij hebben trouwens een hele bijdragen gedaan aan de slachtoffers van india die ook met de tsunami zeebeving was getroffen … oh ja een heleboel sterren waaronder Amitabh ..Ashwarya . Sharukh, Sanjay dutt, anu malik en fardeen khan en many more ..hebben het help foundation bijgesteund .. zij waren allemaal in het wit gekleed, dus witte T-Shirt ..je kan het bezichtigen op ….www. erosentertainment.com of zoeits ..is al een tijdje terug dat ik het heb gelezen en de foto’s van heb gezien… Dus ik hoop dat ze het dit keer weer doen ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.